MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Oumar Diallo & Djimi Kahunda Kikonda

#kifesh #dance #diaspora #brothers #workinprogress / #WIPCOOP2019

A duet of two young hip hop artists, willing to share their story with you.

Kifesh gaat over de unieke band tussen Oumar en Djimi, een broederlijke en amicale liefde tussen twee mannen en over hoe zij de wereld waarnemen.  Een gedeelde geschiedenis, het relaas van een innige vriendschap van twee jongeren uit de Afrikaanse diaspora die in Brussel opgroeiden. Twee jonge mannen die er heel anders uitzien maar dezelfde emoties voelen. Ondanks hun uiterlijke verschillen, staan ze innerlijk heel dicht bij elkaar. Ze ontdekten dit zowel tijdens het creatieproces als in de hoogtepunten die ze sindsdien samen beleefden. Ze vertellen nu hun gemeenschappelijke verhaal op het podium.

Oumar Dialo en Djimi Kahunda Kikonda zijn 2 freestyle dansers uit de urban scene. Beiden dansen en werken hun kunstpraktijken sinds meerdere jaren uit.  Zo werkten ze beiden met choreografe Cindy Claes aan projecten als 1000 Pieces Puzzle, Puzzel B en C’est La procédure waar ze nieuwe horizonten in dans verkenden. In 2017 won Oumar een residentie in Zinnema om zijn project CreativBoil uit te werken. Project Kifesh is hun eerste creatie als choreograaf en danser.

De première van Kifesh was te zien tijdens Bâtard Festival 2020.

Regie, concept: Oumar Diallo / Choreografie en interpretatie: Oumar Diallo en Djimi Kahunda Kikonda / Muziek: Josman – High Life / Coaches: Cindy Claes, Ahilan Ratnamohan / Partner: Citylab Pianofabriek / Met steun van: Citylab Pianofabriek, Destelheide, Buda, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform

 

Pictures: Karolina Maruszak

 Video: Soulaiman Sahmaoui
Mestizo Arts Platform