MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Omar Cortegana

#workinprogress / #WIPCOOP2023

“Peke, alles waait beter met una canción”; is een theatervoorstelling voor kinderen en volwassenen over het leven van een Peruaans-Belgische familie, verteld vanuit het perspectief van Peke en zijn vader. Peke, ongeveer drie jaar oud, spreekt vloeiend Nederlands, begrijpt Spaans en spreekt het een beetje. Zijn vader, een Peruaanse muzikant, zoekt naar een goed leven en leert tegelijkertijd Nederlands. Beiden bevinden zich in een fase waarin ze zich moeten aanpassen aan een nieuwe omgeving, nu ze naar België zijn verhuisd. Peke beleeft zijn eigen dagelijkse avonturen en worstelingen, terwijl zijn vader hem probeert bij te staan door middel van liedjes. Deze liedjes zijn geïnspireerd op de ervaringen van de vader terwijl die zijn plek zoekt in het nieuwe land. Uiteindelijk blijken de liedjes belangrijk te zijn voor beiden in deze fase van hun leven. Hopend dat de wind in hun voordeel waait, want “Peke, alles waait beter met una canción”.

Omar Cortegana is een sociaal psycholoog, muzikant en kunstenaar. Hij acteert, is thuis in storytelling en stand up comedy maar muziek was altijd het core element in zijn eigen projecten. In Peru had hij een band, Juan Cactus en nu in België is hij ook actief als singer-songwriter en deel van de The Boat Band. Hij componeerde muziek voor theater en kortfikms als “Pasaje de Ida” en “¿Quién es?” van Victor Mendivil, en “Al inmenso pueblo” van Joan Alonso Cabrera. Hij was te zien in “Craquelé” van Studio Orka en “TRANSIT” van Victoria Deluxe in het koor en als muzikant. Momenteel is hij een muziekboek voor kinderen aan het afronden dat de basis vormt voor dit project.

Regie & taaladviseur: Felien De Smedt – Spel & creatie: Jim Maes – Dramaturgie, muziek en spel: Omar Cortegana. Met de steun van: Mestizo Arts Plaform/WIPCOOP. Met dank aan: Krakeel Theater, Bij De Vieze Gasten, De Centrale.

 

Mestizo Arts Platform