MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

#Messias – Jaouad Alloul: Boek het theaterconcert

Beste programmator,

Mestizo Arts Platform had de eer de ontwikkeling van #Messias van Jaouad Alloul ruimte te geven. Het superintensieve traject van Jaouad Alloul met kompaan music producer Aiko Devriendt en de rest van de crew leidde tot een fantastisch toonmoment met een overvolle zaal dansende, lachende mensen in Rataplan. Jaouad is authentiek en naast zijn bijzondere stem en heel persoonlijke, soms opzwepende dan weer ontroerende, teksten heeft hij ook een présence en een energie die aanstekelijk werken.

Graag brengen we #Messias dan ook onder uw aandacht als een voorstelling die zeker de moeite is om te programmeren.

Enkele live snippets uit het toonmoment van 16 februari 2019: klik HIER

En een mooie reeks beelden van fotograaf Monday Agbonzee: klik HIER

Bij voorbaat, geniet ervan!

Tine

#MESSIAS – Jaouad Alloul

In februari toverde Jaouad Alloul tijdens zijn residentie bij Mestizo Arts Platform Rataplan om tot de tuinen van Eden. #Messias is een jazzy-funky theaterconcert met poëtische invloeden. Jaouad Alloul is een jonge theatermaker en zanger die in zijn werk thema’s als gender en identiteit vanuit zijn eigen levenservaring bij het publiek brengt.

Na negen jaar raapt hij al zijn moed bijeen en keert hij terug naar zijn ouderlijk huis. Hoe is zijn relatie met zijn schepper na al die jaren? Wat betekenen zijn roots intussen voor hem en hoe kijkt hij hierop terug? Op zijn drugsgebruik, zijn travestie-verleden, zijn mislukte huwelijk en zijn ontrouw. Welke fouten heeft hij gemaakt? Niet in de ogen van Allah, maar in zijn eigen ogen. Kan hij zichzelf nog recht in de ogen kijken? Wie is zijn Messias?

Jaouad Alloul maakte naambekendheid als deelnemer van The Voice Vlaanderen en was te zien in het programma Taboe met Filip Geubels. Bovenal is hij een beloftevolle theatermaker: hij creëerde reeds de monoloog Zeemeermin, de kindervoorstelling Nala en Amir en hij werkt aan een avondvoorstelling ism Martha!Tentatief. Komend seizoen wordt hij ondersteund door HET LAB, het nieuwe talenontwikkelingsplatform van CCHA.

#Messias kan perfect gespeeld worden in een theater- of concertzaal maar evengoed op een openluchtfestival. Verschillende formats van bezetting zijn mogelijk.

Interesse?

Contacteer Jaouad Alloul (BeHuman vzw)

jaouad@behumanvzw.be

0488 02 62 22

MAP’s residenties met steun van:

Mestizo Arts Platform