MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Fotoalbum #WIPCOOPSESSIONS 2019 @ Rataplan

WIPCOOPSESSIONS @ Rataplan

10.10.2019 Met DIANA DOBRESCU & MARCO TORRICE die hun werk introduceren in #WIPCOOP

DANCE DIVINE’S AUDIO ARMOUR – DIANA DOBRESCU (& Ersatz)
Dansperformance in audio-kostuum, een multimediaal onderzoek op de grens tussen wetenschap en kunst.

MELTING POT – MARCO TORRICE
Dansperformance, jam & party. Een danspraktijk van choreograaf Marco Torrice die met een groep acteurs & dansers via improvisaties en een aantal bewegingsregels verschillende dansstijlen combineert. Een praktijk die aanzet tot feesten !

11.10.2019 Tussentijdse toonmomenten van MANO AMARO & ABOUDAR ABBAS die vorig jaar een Work In Progress @WIPCOOP 2018 presenteerden in Antwerpen (Mano Amaro) en Gent (Aboudar Abbas)

NOORD/SUL – MANO AMARO
NOORD/SUL is een solo, waarin Mano Amaro thema’s aansnijdt als: migratie, segregatie en de betekenis van dans als het bewaren van culturele identiteit. Een verhaal over overleven. Mano’s danstaal heeft wortels in verschillende Afro – Braziliaanse stijlen en hedendaagse dans.

CV – ABOUDAR ABBAS
Een aantal jaar geleden vertrok Aboudar van Bagdad naar Antwerpen. Zijn familie, studie, vrienden, huis en dromen liet hij achter. Intussen woont en werkt Aboudar in Gent, samen met zijn vrouw en twee luidruchtige parkieten. CV – een verwijzing naar de administratieve mallemolen – is een terugblik op de meest woelige tijd uit zijn leven. De reis naar Europa staat in zijn geheugen gegrift, net als zijn jeugd in Bagdad. Een ontroerend relaas als zoon, als Irakees, als vluchteling, als broer en als nieuwe Belg.

Wipcoop Sessions is een initiatief van Mestizo Arts Platform ism Rataplan, Diana Dobrescu ism Zinnema – Marco Torrice ism kunstZ – Mano Amaro ism Mike Van Alfen – Aboudar Abbas ism Steven Heene (NTGent). Foto’s: Karolina Maruszak

Mestizo Arts Platform