MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Fotoalbum (Clean.NET) 11u45-12u (Paula Kopczyk) en Kni’bo (Manu Moreau)

Manu Moreau en Paula Kopczyk namen deel aan WIPCOOP 2020. Door Corona kon hun work in progress niet of slechts voor een beperkt publiek doorgaan. Met deze toonmomenten maken we extra ruimte om de zichtbaarheid van hun werk te vergroten. Met dank aan Rataplan.

(Clean.NET) 11u45-12u – In een zaaltje in een sjieke brasserie aan de rand van de stad. Tijdens een bijeenkomst van een aantal dames van een service-club. Is de 29 jarige poetsvrouw Paula Kopczyk gevraagd om een kwartiertje te komen vertellen over haar job ‘aan de andere kant’. En loopt dat enigszins uit de hand… Een portret van een leven aan de onderkant van onze maatschappij. Dat onthult dat we comfortabel leven omdat anderen de rotjobs doen. Dat we ook hier, in onze achtertuin, teren op slavenarbeid, misbruik en uitbuiting. Waar Paula aan tracht te ontsnappen. Met veel vallen en weer opstaan. Om te doen waarvoor ze blijkbaar in de wieg is gelegd is: spelen. Paula Kopczyk & MartHa!tentatief testen het eerste half uur van wat hopelijk een volwaardige voorstelling wordt.

Tekst en spel: Paula Kopczyk / coach: Bart Van Nuffelen – Met de steun van MartHa!tentatief, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform

[kni’bo] I’ve learned the most from all of the things you couldn’t teach me. Manu wil vader worden, maar hij is bijna 40 jaar en vrijgezel. Met zijn drang naar het ouderschap komt ook de vraag wie hij als vader wil zijn. Een monoloog over een man die zijn eigen weg heeft moeten zoeken met humor als schild. Manu Moreau is schrijver, stand-up comedian en Master of Ceremony.

Tekst en spel: Manu Moreau / Coach: Jaouad Alloul – Met de steun van BeHuman / Met steun van: WIPCOOP/Mestizo Arts Platform 

Foto’s © Victoriano Moreno

Mestizo Arts Platform