WORK IN PROGRESS: WIPCOOP 2023 – BXL

Al de 8ste editie Work In Progress in Brussel ! Een uitgelezen kans voor kunstsector en publiek om een blik te werpen op wat er broeit en zich ontwikkelt aan nieuwe artistieke creaties in de podiumkunsten! 

Het wordt een speciale editie. Niet alleen artiesten uit Brussel maar ook uit Amsterdam, Barcelona en Berlijn delen dit jaar een Work In Progress met een publiek van zowel professionals als geïnteresseerde kijkers.

Maak je klaar voor een 2-daagse met maar liefst 8 Work In Progress.

In KVS tonen donderdag 19 oktober 4 Brusselse artiesten en vrijdag 20 oktober 1 Brusselse, 1 Amsterdamse, 1 Berlijnse en 1 Barcelonese artiest waar ze staan met de ontwikkeling van hun nieuwe creaties. Hafsa Aqqal, Eyas Almokdad, Augusto Pedraza, Nabil Ennassouh, Justine Theizen (Brussel), Sara Manubens ism Ves Liberta (Barcelona), Melisa Diktaş (Amsterdam), Wang Ping-Hsiang (Berlijn) presenteren elk maximum 30 minuten uit hun Work In Progress. Aansluitend gaan zij in gesprek met dramaturgen, werkplaatsen, producenten en programmatoren over het getoonde werk en mogelijke steun. Tijdens deze breaks vertellen andere artiesten over hun werk, nieuwe initiatieven of projecten in Artist Talks met het publiek.

Vanaf 2023 start Mestizo Arts Platform ook een samenwerking met Right About Now (Amsterdam), Tatwerk (Berlijn) en Nau Ivanow (Barcelona) om zo uitwisseling en mogelijkheden te stimuleren voor artiesten uit deze stedelijke contexten.

TIMING 19.10 WORK IN PROGRESS #WIPCOOP BXL 

09:30 onthaal met koffie, thee, …

10:00 WORK IN PROGRESS // Augusto Pedraza HELLO SCHATJE, ADIÓS AMOUR
De romantische liefde vanuit mannelijk perspectief met een seksueel open visie onder de loep.
(vervangt Mikael De Geyter – BOYTOY – Mestizo Arts Platform blijft met Mikael samen werken voor de verdere ontwikkeling)

++ 10:30 Artist Talks

11:30 WORK IN PROGRESS // Nabil Ennassouh AN ATTEMPT TO MAKE MY BODY AND ITS POWER A HOSPITABLE UNIVERSE
Een onthullend multizintuiglijk stuk, waarin Nabil Ennassouh reist door verhalen, systemen, mensen en vorige generaties die op zijn huid zijn ingeprent.
++ 12:00 Artist Talks + Soep Lunch

13:30 WORK IN PROGRESS // Hafsa Aqqal OMAR IBN SAÏD ET NOUS
Hafsa Aqqal voert je mee op een reis door het leven van Omar Ibn Saïd, een18e-eeuwse zwarte geleerde die tot slaaf werd gemaakt in de Verenigde Staten.
++ 14:00 Artist Talks

15:00 WORK IN PROGRESS // Eyas Almokdad UNFOLDING THE BODY. THE TROJAN WOMEN
Eyas Almokdad gaat op zoek naar diepgaande inzichten en belicht de grijze zone tussen oorlogen, vroeger en nu. Het resultaat is een somber, maar gedetailleerd en vlak beeld van de verwoesting.
++ 15:30 Artist Talks

TIMING 20.10 WORK IN PROGRESS #WIPCOOP BXL 

We verwelkomen vandaag heel wat internationale gasten. Een gelegenheid om wat artiesten en partners uit het WIPCOOP netwerk te laten vertellen over hun ervaringen.

09:30 Onthaal met koffie, thee, …

10:00 WIPCOOP Talks
10:30 WORK IN PROGRESS // Justine Theizen SEASONS
Justine Theizen en Isabelle Audoan vertrekken vanuit beweging om de heteronormatieve voorstelling van lesbische relaties te deconstrueren
11:00 Artist Talk with Eli Mathieu Bustos

12:00 WORK IN PROGRESS // Sara Manubens & Ves Liberta NOSFERATU: A SYMPHONY OF HORROR
Sara Manubens en Teresa Liberato nemen de Duitse film Nosferatu (Murnau, 1922) onder de loep en geven het een nieuwe, queer en trans-lesbisch perspectief.
12:30 WIPCOOP Talks
13:00 Artist Talk with Sara Manubens & Teresa Liberato
13:30 Soep Lunch

14:30 WORK IN PROGRESS // Wang Ping-Hsiang RETINA MANEUVER
Wang Ping-Hsiang ontrafelt de impact van de evolutie van materialiteit, het internet, systemen, machines, het milieu en commercie op het menselijk gedrag.
15:00 WIPCOOP Talks
15:30 Artist Talk with Wang Ping-Hsiang

16:00 WORK IN PROGRESS // Melisa Diktaş THE UNTAMABLE CREATURE WITH THE FLOWERED DRESS
Melissa Diktas ontwikkelt een nieuw basisritme voor de Koerdische dansstijl govend, waarbij collectief en repetitief bewegen centraal staat.
16:30 WIPCOOP Talks
17:30 Artist Talk with Melisa Diktaş

 

WIPCOOP – de Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform – is al vele jaren een unieke samenwerking in de kunstsector in Antwerpen, Brussel en Gent, recenter in Mechelen en nu ook in Leuven.

Het voornaamste doel? Vanuit de kracht van de coöperatie nieuw artistiek werk zichtbaar maken, hier dialoog rond opzetten en artiesten en organisaties matchen om dit werk verder te kunnen ontwikkelen en spelen en spreiden wanneer af.

WIPCOOP = ruimte maken voor nieuwe stemmen, verhalen, vormen en talen in de podiumkunsten. Een interstedelijke coproductie, waarin de kunstsector de vinger aan de pols houdt van wat zich ontwikkelt in de rijke voedingsbodem van onze steden én een netwerk waarin artiesten steun vinden bij de ontwikkeling van hun werk. Een win-win dus.

De Work In Progress vinden overdag plaats en zijn gratis.

MESTIZO ARTS PLATFORM + WIPCOOP: ARENBERG, KVS, KUNSTZ, CAMPO, KAAITHEATER, TONEELHUIS, RATAPLAN, MARTHA!TENTATIEF, DE CENTRALE, DETHEATERMAKER, MADAM FORTUNA, NTGENT, KOPERGIETERY, FAMEUS, LARF! KAZEMATTEN, 0090, WPZIMMER, ARSENAAL/LAZARUS, CULTUURCENTRUM & RADAR MECHELEN, OC NOVA, BE HUMAN, PIANOFABRIEK/CITYLAB, VICTORIA DELUXE, SPREEKUUR (PODIUMKUNSTEN), THEATERFESTIVAL, GLOBE AROMA, THEATER AAN ZEE, LEZARTS URBAINS, FABULEUS, WORKSPACEBRUSSELS, TRANSFOCOLLECT, VIERNULVIER, BIJ DE VIEZE GASTEN, ZINNEMA, MOUSSEM, DANSPUNT, THASSOS, SOCHA, KC NONA, DE SINGEL / ON OFF SPACE, DE MAAN, ZOMER VAN ANTWERPEN, WALPURGIS, HETPALEIS, RAS EL HANOUT, ULTIMA VEZ, BRONKS, De KOER, CC JACQUES FRANCK, IMPULSION DANCE, MONTY, DE STUDIO, STORM OP KOMST, STUK, VINCENT COMPANY, LE BAMP, DE BRAKKE GROND, TATWERK, RIGHT ABOUT NOW, NAU IVANOW, ATELIER 210, GET DOWN AGENCY, HA CONCERTS, CORSO, ILES,  30 CC, TRILL, BURN, CIE TARTAREN, GOUVERNEMENT, LE RIDEAU, LA BALSAMINE, HET BOS / MET STEUN VAN: VLAAMSE GEMEENSCHAP & PORTICUS


Mestizo Arts Platform