WIPCOOP PLAYS 2019 // Prospectiedag voor programmatoren

WIPCOOP PLAYS // Prospectiedag voor programmatoren

Ontdek #WIPCOOP #PLAYS! Laat je verrassen door artiesten die zich ontwikkelen binnen onze stedelijke weefsels, zich voeden met alle denkbare invloeden en nieuwe verhalen en artistieke talen introduceren in de podiumkunsten.

Voor het 3de jaar op rij werken Thassos en Mestizo Arts Platform samen om de spreiding van #WIPCOOP-voorstellingen mee te ondersteunen.
Samen organiseren we dinsdag 14 januari 2020 in Rataplan een prospectiedag met showcases, pitches van projecten uit de WIPCOOP-pool en gesprekken met makers.

#StayTuned  
We houden je graag up-to-date over de laatste ontwikkelingen en nieuwste voorstellingen en presenteren daarom een uitgebreid programma van afgewerkte voorstellingen, informeren je over interessante makers en in het oog te houden creaties in ontwikkeling. 

Wees van harte welkom! #JoinUs!

HET PROGRAMMA

09u30 Welkom Koffie, thee en woordje door Mestizo Arts Platform & Thassos
10u00 Rondetafelgesprek ‘Onbekend = Bemind/Gewild’: we maken even tijd om te praten en ervaringen uit te wisselen over het plaatsen van nieuw werk, nieuwe formules en presentatiecontexten. Hiervoor hanteren we enkele stellingen.
10u30 SHOWCASE IK BEN HUSSEIN WIE BEN JIJ? + nagesprek
11u30 SHOWCASE 1 ON 1 + nagesprek
12u30 Lunch
13u30 SHOWCASE FEMALE TAKEOVER + nagesprek 
14u00 PITCHES (elke pitch = teaservideo + korte intro door MAP) Maak kennis met werk van Les Mybalés, Nadine Baboy, Oumar Diallo & Djimi Kahunda Kikonda, Ramos Sama, Britt Ryckebosch, Ehsan Hemat, …
15u00 Kort gesprek als afsluiter van de dag (einde voorzien ten laatste 16u)

Ciska Hoet modereert de gesprekken.

Meer info over de 4 voorstellingen die Thassos mee opneemt in haar aanbod: 

Hussein Mahdi – ‘Ik Ben Hussein, Wie Ben Jij?’
Hussein Mahdi woont sinds 3 jaar in België. Met de blik op een leven in West-Europa gaat hij op zoek naar zijn plek in de samenleving. In deze monoloog zoekt Hussein de toeschouwers op en wil hij weten wie zij zijn, waar zij naar op zoek zijn. Ondertussen laat hij zichzelf zien, letterlijk en figuurlijk: als mens en als speler.

Karim Kalonji – ‘1 on 1’
Een monoloog vol humor waarin Karim Kalonji  je meeneemt op een persoonlijke reis doorheen de hiphop-cultuur van de jaren ’80 & ’90 met bijhorende sampling.

Mathieu Charles – ‘Fanon Mixtape’
‘Fanon Mixtape’ is een spoken word performance waarbij dichter Mathieu Charles zich laat leiden door Frantz Fanon, een Martinikaanse filosoof en vrijheidsstrijder. Charles werpt een blik op de westerse samenleving, de witgewassen wereld en de gesloten deuren die hij tegenkomt. Een verhaal over hoe hij kameleon-gewijs probeert te navigeren in deze wereld.

Female Takeover – ‘Luta Interna’
‘Luta Interna’ is een multidisciplinaire voorstelling over tweelingzussen die elk totaal verschillend in het leven staan. Terwijl de ene zus zich laat leiden door het lot, neemt de andere liever zelf de touwtjes in handen. Welke manier de beste is om je leven in te richten, is het onderwerp van een aanhoudende confrontatie tussen de zussen en hun intern gevecht. Female Takeover is een multidisciplinair collectief van een 8-tal jonge vrouwen.

#WIPCOOPPITCHES

Tijdens de PITCHES maak je kennis met het werk van nog meer artiesten. Hou de vinger aan de pols en ontdek de voorstellingen Heyoka/Alrisha van Britt Ryckebosch –  Désintégration Interculturelle van Nadine Baboy – À Travers L’Autre van Les Mybalés – Ouragan van Ilyas Mettioui & Zoé Janssens – Entrelíneas van Citlalli Avalos – Paralelo van David Joao aka Ramos – Kifesh van Oumar Diallo & Djimi Kahunda – Bluland van We don’t know yet – I put a spell on you van Ehsan Hemat.

Al een korte pitch over hun werk: klik HIER

Interesse om 14 januari de #PROSPECTIEDAG bij te wonen? Laat het alvast weten via mulanga@mestizoartsplatform.be


Mestizo Arts Platform