WIPCOOP Pitches prospectiedag 14 januari 2020

Heyoka & Alrisha – Britt Ryckebosch

HEYOKA en ALRISHA zijn twee voorstellingen die al dan niet bij elkaar horen. Met verschillende dansers werkt Ryckebosch rond de innerlijke rijkdom van de mens. HEYOKA verdiept zich in de emoties van de man en de kracht van empathie.

Désintégration Culturelle – Nadine Baboy

Nadine Baboy stelt identiteit, erfgoed en cultureel lidmaatschap in een kosmopolitische samenleving in vraag. Dat doet ze in een levendige voorstelling waarin poëzie, muziek en dans met elkaar in gesprek gaan.

À travers l’autre – Les Mybalés

De tweelingzussen Doris en Nathalie Nkumu onderzochten de betekenis en symboliek van tweeling-zijn in verschillende culturen. Het resultaat is een poëtische dansvoorstelling, die je meeneemt in het bijzondere universum van de zussen. Deze voorstelling stond al op verschillende plaatsen, waaronder op Theater Aan Zee.

Ouragan – Ilyas Mettioui & Zoé Janssens

Ouragan is een psychedelisch en grillig danstheater over Abdeslam, een fietskoerier die noedels rondbrengt. Zijn voornaam was nooit gemakkelijk om te dragen. En sinds gisteren nog minder dan ooit.

Speeldata: 14->25 januari 2020, Atelier 210 / 23->24 april 2020, KVS

Paralelo/Parallel – Ramos Sama

Een zoektocht naar het thuisgevoel in Antwerpen, een stad met meer dan 177 nationaliteiten. Over de verhalen die nooit gedeeld worden: kleine verhalen over geluk, liefde, verdriet, verontwaardiging, onderdrukking, machtssystemen, enz, … Met 2 dansers, een slam poet en live muziek.

Ramos heeft in februari een residentie in Het Bos voor Paralelo en doet op 28 februari opnieuw een toonmoment.

Project Kifesh – Oumar Diallo & Djimi Kahunda

Kifesh gaat over de vriendschap tussen twee mannen, de geschiedenis die ze delen en hoe ze de wereld, ieder op zich, waarnemen. Oumar Dialo en Djimi Kahu zijn twee freestyle dansers uit de urban scene.

Première op 29 januari op Bâtard Festival.

I put a spell on you – Ehsan Hemat

Een intrigerende reflectie over remmingen die van buitenaf worden opgelegd, en over de positie van het individu tegenover een totalitaire autoriteit.  Het is een voorstelling met drie dansers en een drone.

Bluland – We don’t know yet

Hoe is waanzin doorheen de geschiedenis van de mensheid gebruikt als middel om de menselijke geest te beheersen en te beperken? Een meeslepende performance voor een jong en onconventioneel publiek.

Entrelíneas – Citlalli Avalos

In hoeverre horen we bij onszelf? Hebben we de macht en vrijheid om zelf te beslissen? Wat is beslissen? Wat is vrijheid? Citlalli Avalos zet de essentie van een idee om in een danssolo.

Mestizo Arts Platform