SHOWCASE: CAPRICCIOSA – Carla Parcianello

Constant schommelend tussen een sociaal geaccepteerd zelfbeeld en een karikatuur neemt Carla Parcianello je mee op een reis. Van acceptatie naar transformatie tot het ultieme wezen: de Capricious.

De term Capricciosa (nl: wispelturig) betekent: onvoorspelbaar, onstabiel, impulsief en wordt in de westerse samenleving meestal negatief toegeschreven aan kleine meisjes. In dit soloproject, geïnspireerd door Carla’s momentane tekeningen, wordt een grotesk vrouwelijk portret afgebeeld, waarin ze haar eigen persoonlijkheidsfouten uitdiept en herdefinieert wat het betekent om een ‘braaf meisje’ te zijn. Via langwerpige vormfiguren manipuleert ze haar fysieke gestalte en vecht ze tegen agressieve stormen van vogels (metaforisch de grillen).

Carla Parcianello is een danseres uit Italië, nu gevestigd in België (Leuven). Ze heeft een urban dansachtergrond en omarmt performatieve stijlen zoals Waacking en op voetenwerk gebaseerde stijlen zoals UK Jazz Fusion en House Dance. Ze is actief in de ”urban dance battle” gemeenschap en verdiepte zich in de grondbeginselen van hedendaagse dans (Gaga, Flying Low en Butoh).

Sinds 2020 richt haar bewegingsonderzoek zich op de definiëring van een persoonlijk dansvocabulaire door haar urban dans invloeden te versmelten met hedendaagse danstalen. Ze verkent het idee van spontaniteit en hoe dit te bereiken in haar beweging. Haar passie voor tekenen en schilderen integreert ze als methodologie in haar danspraktijk. Een serie geïmproviseerde voorstellingen genaamd Crude Studies en de solovoorstelling Capricciosa zijn haar eerste eigen choreografische projecten.

Choreografie en uitvoering door Carla Parcianello – Geluid door Oskar Salah – Partners: Mestizo Arts Platform, Ballet Du Nord CCN & Vous!, Platform In De Maak. Met dank aan fABULEUS.
Klik HIER om Carla Parcianello’s website te bekijken – Op YouTube, vind je haar werk HIER – Om haar te volgen op Instagram, klik HIER


Mestizo Arts Platform