PLAYS: RETINA MANEUVER – PING HSIANG WANG

Wanneer “Girl on Fire” niet langer alleen een popliedje is maar een marsdeuntje voor soldaten die ten strijde trekken, vraagt Ping-Hsiang Wang zich af, of zijn fragiele herinneringen dan vernietigd zullen worden door het vuur van de oorlog? 

Retina Maneuver is een solo lecture-performance die voortspruit uit Ping zijn onverklaarbare obsessie met Alicia Keys’ popsong “Girl On Fire”. Zijn frustratie over het feit dat hij zich niet kan herinneren waar hij was toen het nummer in 2012 werd uitgebracht, drijft hem ertoe om in zijn digitale archieven te duiken. Uiteindelijk stuit Wang op een foto die per ongeluk naar zijn Facebook-pagina is geüpload en bevindt hij zich in een militaire omgeving, hartstochtelijk bezig met bajonet oefeningen en het commando “kill” roepend.

Ping-Hsiang Wang is een Berlijnse theaterregisseur uit Taiwan. Zijn kenmerkende esthetiek is gericht op het omzetten van normale dagelijkse landschappen in fantastische digitale werkelijkheden. Zijn werk stelt het verhaal voor als een volledige zintuiglijke ervaring en combineert meerdere performatieve elementen met behulp van tekst, geluid, beweging, live streaming video, objecten, documenten en scenografie.

More info about Ping and his work: HERE
Concept – Wang Ping Hsiang / Dramaturge – Dan-Dan Liu / Visual Design – Yi-Ju Chou / Artistic Consultant – Kang-Hua Chang. Supported by National Culture and Arts Foundation Taiwan, Tatwerk Berlin, Mestizo Arts Platform/WIPCOOP.
Click HERE to visit Wang Ping-Hsiang’s website – Click HERE to follow him on Instagram. – Click HERE to visit his Facebook.


Mestizo Arts Platform