PLAYS: MEER DAN (KNA)AP – Elyne Notebaert

Meer dan (kna)ap’ is een onvergetelijke theatermonoloog waarin Elyne Notebaert je uitnodigt voor een humoristische, toegankelijke, maar ook scherpe en confronterende dialoog over het leven met achondroplasie (AP), oftewel als kleine vrouw.

‘Meer dan (kna)ap’ wil de zichtbaarheid en het begrip van mensen met een beperking in de podiumkunsten vergroten en tegelijk het publiek betrekken in een diepgaand gesprek. Elyne snijdt thema’s aan als eenzaamheid, pesten en een negatief zelfbeeld, waarbij ze de kijkers op een ontroerende en grappige manier een kijkje in haar hart gunt. Ze behandelt ook warme en verbindende concepten zoals zelfacceptatie, zelfontwikkeling en groepsdynamiek. Deze voorstelling is meer dan een monoloog. Elyne laat zien dat ze meer is dan haar beperking. Het is een uitnodiging, een krachtige oproep tot actie om een meer inclusieve en empathische samenleving op te bouwen waar we allemaal trots op mogen zijn.

Concept, tekst en spel: Elyne Notebaert – Tekst, coach en concept: Aïcha Cissé  – Met de steun van theater arsenaal, Fonds voor Talentontwikkeling en Mestizo Arts Platform (MAP)/WIPCOOP – Partners: Fameus, Arenberg en WALPURGIS – Foto’s: © Arn Van Wijmeersch,  © Victoriano Moreno.

 


Mestizo Arts Platform