première MONSTRARE ET/OU MONERE Milø Slayers

Een gebogen rug, sprekend zonder mond. Armen die hun eigen gang gaan. Benen die uitzwaaien van zichzelf. Tot er onderaan de rug dan toch een mond boven de broek komt piepen. Horen al die lichaamsdelen wel bij elkaar? En waar is het hoofd? Uit het duister weerklinkt uiteindelijk alleen nog een stem, als een daverende eruptie van diep vanbinnen.

Monstrare et/ou Monere , het solodebuut van Milø Slayers, verkent de grens tussen mens en monster. Niet als in Hollywood, maar vanuit een dieper bewustzijn dat zich buiten de vaste categorieën wil wringen. Kan een identiteit iets vloeibaars worden? Waar gaat het normale (normatieve) lichaam over in een lijf dat gezien wordt als misvormd? Een levende triptiek over monsterlijkheid als mogelijkheid.

Milø Slayers maakt sinds 2013 deel uit van dansgezelschap Slayers en studeerde tot 2020 ‘kunst en choreografie’ aan ISAC in Brussel. Tijdens WIPCOOP 2019 presenteerde Milø Slayers deze creatie nog als Work In Progress waarna hij de nodige support vond om verdere stappen te zetten. In Monstrare et/ou Monere versmelt zijn choreografische achtergrond in hiphop zich met de structuren van abstracte hedendaagse dans, onder een lichtspel dat de bekende menselijke verhoudingen voortdurend vervormt.ziliaanse- en hedendaagse dans en het carnaval als verbindend element.

Concept & dans Milø Slayers | Lichtontwerp Max Adams | Kostuums Lila John | Bewegingsonderzoek Stéphane Bourhis | Productie Kunstenwerkplaats i.s.m. Dans in Brugge, Vooruit & STUK | Dramaturgie Wouter Hillaert | Dank aan Daniel Blanga Gubbay, Elsemieke Scholte, Alain Platel, Mestizo Arts Platform/WIPCOOP, BUDA, Ultima Vez, Les Ballets C de la B, Charleroi danse, BATARD, KVS, ISAC


Mestizo Arts Platform