MATCHOMBE Michel Kiyombo — WIPCOOP PLAYS 2021

MATCHOMBE Michel Kiyombo / kunstZ

Een dansvoorstelling waarin Michel Kiyombo terugblikt op zijn jeugd in Congo, zijn thuiskomen in België en ondertussen het vaderschap ontdekt. Op het podium vertelt hij over zijn geboorte en hoe hij als klein, kwetsbaar wezen op aarde kwam. Door te dansen groeit hij uit tot de man die hij vandaag is. Maar wat rest er nog van de broosheid in hem? Nu is hij zelf vader maar wat met zijn kwetsbaarheid?

Concept en spel: Michel Kiyombo – Muziek: Youness Unik – Coaching: Tijen Lawson en Greet Vissers – Vertaling: Greet Vissers en Somalia Williamson – Productie: kunstZ.
Michel Kiyombo is maker, danser en acteur. Hij trainde intensief bij Faustin Linyekula waar ook zijn solo ‘Masu Kaino’ werd ondersteund door Linyekula’s kunstencentrum Les Studios Kabako (Congo). Daarnaast danste Michel mee in ‘Toxuvan Momar N’Diaye’, in ‘Debout’ van Djino Alolo, in ‘Le manteau’ van Tchekpo Dan Agbetou. In België was Michel te zien in ‘Le sacre du Printemps’ (les ballets C de la B), ‘Sur les traces de Dinozord’ van Faustin Linyekula.  Hij co-choreografeerde de herwerking van ‘Giselle’ van Akram Khan in samenwerking met kunstZ en geeft dansworkshops in De Grote Post.


Mestizo Arts Platform