#makesomeroom: Soirée Composée – Lila Magnin, Briana Ashley Stuart & Sandra Delgadillo

Tijdens Soirée Composée maakt Westrand Dilbeek In een specifieke formule: #makesomeroom ruimte voor artiesten die mee de toekomst van ons kunstenveld zullen bepalen en verrassen het publiek met fris werk van nieuwe makers uit het netwerk van Mestizo Arts Platform.

Maak je alvast klaar voor een avond waar je proeft van een mix van verschillende stijlen en artiesten. Elk presenteren ze ongeveer 30 minuten uit hun artistiek palmares.

Lila Magnin
Lila Magin is danseres, choreografe en muzikante. In haar lichaamstaal, schakelt Lila Magnin vlotjes over van de voguing vloer naar de hedendaagse, van de ballerina bar naar de stoep, van de mudras van Bharata Natyam (Indische traditionele dans) en breakdance. Haar onderzoek richt zich op haar eclectische identiteit en de mogelijkheid om zich als mens meervoudig te definiëren.

Briana Ashley Stuart
In haar interactieve soloperformance Becoming Together gebruikt ze de beweging en energie van stepping – een traditionele Afrikaans-Amerikaans dansvorm – om een live culturele uitwisseling tot stand te brengen. Ze nodigt het publiek uit om mee te doen en de mogelijkheden om muziek te maken met het lichaam te verkennen.

Sandra Delgadillo Porcel

Fania22 is een tribute aan Fania All Stars. Fania22 is een kleurrijke, warme voorstelling met live muziek en dans, een ode aan salsa en Latino cultuur. Fania All Starts is een latin jazz band die in de jaren 70 in New York aan de basis van de vernieuwing van de Cubaanse muziek stond. Fania22 trekt parallellen met migratiestromen in het New York van de jaren 70 en het Europa van vandaag. Met dit vooronderzoek van de voorstelling wil Sandra de link tussen dans en muziek visualiseren en een tribute brengen aan invloedrijke artiesten van Latijns Amerikaanse origine.

 

Mestizo Arts Platform (MAP) ondersteunt opkomende artiesten om nieuw werk te ontwikkelen én dat in dialoog te brengen met de kunstsector, en omgekeerd. Via samenwerking met vele partners helpt MAP deze makers doorgroeien naar de podia in Vlaanderen en daarbuiten. En dat is nu net ook wat deze avond in Dilbeek gaat gebeuren.


Mestizo Arts Platform