DE EIGEN LEGENDE — Mike Pro WIPCOOP PLAY 2021

#monoloog #theatre #multidisciplinary #workinprogress / #WIPCOOP2019

Je eigen legende waarmaken, is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt. (De Alchemist)

Wat als er een geheim bestond dat de kracht had om ons verleden te veranderen, onze fouten ongedaan te maken, onze ware talenten te leren kennen? Wat als er een geheim bestond met het antwoord op “Waarom ben ik hier op aarde?”

Met alle middelen van het internet baant Mike Pro zich een weg doorheen de mystieke takken van de wereldreligies. In plaats van te luisteren naar wat anderen over God beweren, gaat Mike Pro in zijn YouTube-laboratorium zelf op onderzoek.

De eigen legende is een voorstelling voor de zoekende ziel die bereid is om alles overboord te gooien. Mike Pro neemt je mee doorheen zijn jeugd en jongvolwassenheid, in de zoektocht naar zichzelf en goddelijkheid.

Concept, spel en video: Mike De Ridder / Met de steun van: WIPCOOP/Mestizo Arts Platform & Arenberg / Met dank aan: Nadia Benabdessamad, Junior Mthombeni, Stef Depover, Aicha Cissé, Valentijn Weyn en Cindy Doolaege

PREMIERE: 25/11/2021 @ Arenberg

Mike De Ridder – Mike Pro is een selfmade videomaker. Na ruim 5 jaar als ‘one-man production army’ merkte hij dat zijn storytelling en technische kennis niet vanzelfsprekend waren, dus besloot hij in 2017 om zowel de rollen als de camera om te draaien. Plots werd hij de regisseur van zijn eigen werkelijkheid. Op YouTube vertelt hij aan de hand van vlogs, reviews en podcasts wat hem bezighoudt in deze wereld. De making-of van ‘Patser’, de derde film van Adil & Bilal, staat ook te pronken op zijn palmares.
Mike Pro maakte deel uit van het Antwerpse hiphopcollectief NoMoBS. Na hun tweede single ‘Zehma’ ging het heel snel voor hen. Ze stonden op allerlei podia en startten een beweging die broodnodig was voor de straatcultuur. Hun muzikaal succes werd opgevangen door theatergezelschap SINCollectief, waaruit een samenwerking en verschillende theaterstukken voortvloeiden waarin ze als collectief of als individu speelden (‘Troost’, ‘Wachten op Gorro’, ‘Rumble in the jungle’). Mike Pro was ook te zien in ‘TITUS’, een voorstelling van Compagnie Lodewijk/Louis en Theater FroeFroe.

Volg Mike De Ridder op FacebookInstagramYoutube en Twitter


Mestizo Arts Platform