Later als ik jong ben door Formaat Jeugdwerk

Mestizo Arts Festival focust op (groot)stedelijkheid. We vinden de cross-over tussen culturele, sociale en jeugdsector boeiend en nodig om de uitdagingen van de steden samen aan te gaan. We bieden dan ook graag ruimte aan een conferentie van partnerorganisatie Formaat.

Wie vandaag tien is, zal in 2022 zestien zijn. En net als de jongeren van vandaag op zoek gaan naar een plek om samen te ontspannen, talenten te ontwikkelen, steun te vinden in de zoektocht naar werk, te studeren, een luisterend oor te vinden …

Nu de grenzen van de stad vervagen, moet iedereen antwoorden zoeken op uitdagingen die de grootsteden al langer kennen. Formaat organiseert een conferentie over hoe jeugdhuizen zich verder kunnen ontwikkelen tot jongerenwerk van de toekomst. We geven aan hoe een hedendaagse invulling van de jeugdhuis-methodiek een antwoord kan bieden op deze uitdagingen.

De conferentie gaat door op vrijdag 14 oktober van 9u30 tot 17u00 in Antwerpen. Inschrijven kan vanaf begin juli.

Benieuwd naar de invulling van het programma? Schrijf je in op de nieuwsbrief via www.lateralsikjongben.be.

MAF dubbeltip:

*Na afloop van deze conferentie nodigt MAF je graag uit voor de voorstelling Malcolm X. Regisseur Junior Mthombeni toonde eerder al met Rumble in da Jungle hoe de stedelijke jongerencultuur een theaterpodium kan doen zinderen. Ditmaal gaat hij aan de slag met teksten van Fikry El Azzouzi en een twintigtal slammers, acteurs, dansers en muzikanten. Malcolm X gaat in première in het kader van Mestizo Arts Festival op 14 oktober om 20u in KVS in Brussel en is er nog te zien t.e.m. 22 oktober 2016.

*Ook van harte welkom op de opening van #MAF16 op 13 oktober! De expo en performance van Studio Urbanization – een project waarvoor we ook samenwerken met Formaat – wordt hier onder andere getoond.

 


Mestizo Arts Platform