MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

upcoming première The Chance To Find Yourself

 

#première

Don’t miss THE CHANCE TO FIND YOURSELF by Benno Steinegger & Jovial Mbenga

Toen Benno Steinegger en Jovial Mbenga begonnen met de creatie van The Chance to Find Yourself, kenden ze elkaar niet. De twee hebben een zeer verschillende culturele en economische achtergrond: de ene komt uit Tirol (Italië), de andere uit Congo. Vandaag wonen en werken ze allebei in België.

Vanuit een oprechte nieuwsgierigheid naar de ander, werden ze geconfronteerd met hun onwetendheid over hun eigen discriminerende gedrag en gedachten die hun dagelijks leven beïnvloeden. Uiteindelijk werd dat proces het resultaat: een speelse en theatrale kijk achter het gordijn van een vriendschap en samenwerking met vele ups en downs.

Hoe dicht kunnen we werkelijk bij de ander komen? Welke rol speelt onze manier van kijken in dit alles? In The Chance to Find Yourself gaan Steinegger & Mbenga op deze vragen in met gedurfde humor en abstracte verbeelding.

The Chance To Find Yourself was als Work In Progress te zien tijdens #WIPCOOP2019 in KVS. Bekijk hier de foto’s van de Work In Progress.

17 november 2021 gaat de voorstelling in KAAP (Brugge) in première en is vervolgens alvast te zien: 20 november in Brunnenpassage (Wenen) en 15 december in Kuumba (Brussel)

Concept: Benno Steinegger — Spel: Benno Steinegger, Jovial Mbenga — Lichtontwerp: Valeria Foti — Met de steun van: Associazione Culturale Codice Ivan, Garage29, workspacebrussels, SpazioK, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Kunstencentrum KAAP, CAMPO — Met de steun van De Vlaamse Overheid & De Vlaamse Gemeenschapscommissie

→ Schrijf je in op onze nieuwsbrief: klik HIER.

Mestizo Arts Platform