MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Anke Somers & Mélissa Diarra

#theater #parasiteparadise #workinprogress / #WIPCOOP2020

Is there such a thing as a perfect place in a time where Mother Earth is visibly declining? Two women are stranded in a well during their search for paradise on earth.

PARASITE PARADISE

HET AARDS PARADIJS Witte stranden, wuivende palmbomen, zoete vruchten in overvloed.
Het is goed mogelijk dat deze beelden in je opkomen. Maar bestaat zo’n volmaakte, zorgeloze plek eigenlijk (nog) wel? En waar kan je die dan precies vinden?

Twee totaal verschillende vrouwen vinden elkaar onderweg. Beiden zoeken ze naar het Aards Paradijs. Maar aan hun tocht komt een eind wanneer ze in een diepe put vallen. Het is er koud, leeg en het water heeft een apart smaakje. Met een memorecorder als houvast proberen ze grip te krijgen op wat hen overkomt. Tot de borrelende wereld die al die tijd aanwezig was, haar eigen verhalen blijkt te vertellen. Ze eist haar rol en zeggenschap op en neemt geen genoegen met het louter fungeren als decor voor de mens.

Parasite Paradise is ontstaan vanuit de fascinatie voor landschappen, eerst aangetast door de mens, daarna verlaten als lege ruïnes. Landschappen die vervolgens op bijzondere wijze heropleven en nieuwe ecologieën vormen. Parasite Paradise vraagt zich hoopvol af of de relatie tussen mens en natuur te herstellen valt.

Door en met: Anke Somers, Mélissa Diarra, Anke Somers / Coaching: Wanda Eyckerman / Advies scenografie: Timme Afschrift / Beelden: Kristof Van Perre / Geluidsontwerp: Laurens Mannaerts / Lichtontwerp: Inès Isimbi / Dank aan Artenova Mechelen, RADAR Mechelen / Met de steun van WIPCOOP/Mestizo Arts Platform

Mélissa Diarra is actrice, regisseur en organisator van culturele evenementen.  Haar moeder introduceerde haar van jongs af aan in de podiumkunsten via Afrikaanse dans en volgde een opleiding aan de IAD in Louvain-La-Neuve waar ze in 2018 afstudeerde. Ze is medeoprichtster van de vzw Ravie waarmee ze jonge Brusselse dans- en podiumcreaties ondersteunt. Sinds haar afstuderen werkte ze mee aan verschillende bioscoopprojecten en series.

Anke Somers start in 2015 een toneelopleiding aan LUCA School of Arts, Leuven waar ze in 2020 haar master behaalt. Anke is actrice en slam poet. Ze werkte mee aan producties van Ultima Thule (voorstelling Saperlipopette), ARSENAAL/LAZARUS (participatief project Life of Mechelen) en Abattoir Fermé (opnames Hotel Poseidon). Begin 2019 richtte ze met klasgenoten Collectief NOK op. Hun eerste voorstelling ‘Roberto Zucco’ toerde langs 11 cultuurcentra door Vlaanderen.

 

Mestizo Arts Platform