MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Vacature Communicatiemedewerker

Mestizo Arts Platform is hét kunstenplatform van de nieuwe stedelijkheid. We houden de vinger aan de pols van wat bruist in onze steden en ondersteunen artiesten van heel divers allooi in hun ontwikkeling en doorgroei binnen de kunstensector. We houden van experiment, schuwen geen risico’s en stimuleren netwerken binnen de brede kunsten. Hiphop & theater, urban hedendaags, vloggen en bloggen, street art, … en alle mogelijke mixvormen brengen we op kleine en grote podia in kleine en grote cultuurhuizen in Antwerpen, Brussel, Gent, … De superdiverse steden inspireren ons en dagen ons voortdurend uit om onze blik op het artistiek potentieel te verruimen en te werken aan een kunstensector die deze steden blijven weerspiegelen. We werken over de steden heen, maar hebben ‘ons huis’ in Rataplan, Borgerhout en ook daar, in de buurt en de stad, zoeken we de vernieuwing voor, achter en op het podium!

Mestizo Arts Platform zoekt een nieuwe projectmedewerker om komend seizoen over de projecten en het programma te communiceren.

Functieomschrijving
– Je wordt enthousiast van de visie van MAP en hebt voeling met de nieuwstedelijke artistieke ontwikkelingen.
– Je werkt in een klein gedreven team, dus kan zelfstandig werken (en neemt initiatief) maar je kan ook goed samenwerken.
– Je gaat op een vlotte manier om met mensen en communiceert helder, positief en open.
– Je denkt innovatief over communicatie-uitdagingen en kan dit ook omzetten in een goed communicatieplan.
– Je weet de inhoud van de werking en het programma wervend te vertalen naar een grote diversiteit van kunst (en andere) organisaties, artiesten en publiek.
– Je kan websites onderhouden en schrijft vlot teksten voor nieuwsbrieven, brochures, persteksten, etc.
– Je beweegt je als een vis in het water binnen social media en bent steeds op de hoogte van de nieuwigheden en gretig om die te gebruiken.
– Je hebt voeling met grafisch werk (opmaak, technische vereisten, aanlevering, …), fotografie (basics beeldverwerking, …) en video (bewerking via GSM, uploaden, …) zodat je zelf content kan creëren of freelancers mee kan opvolgen.
– Je brengt orde in onze database, zoekt naar missing links en opportuniteiten voor het MAP-netwerk.
– Het is een plus als je ook kaas gegeten hebt van marketing.
– Waar nodig, spring je in bij andere taken binnen de werking. Zoals de rest van het team.
– Je bent mee ambassadeur van MAP en vertegenwoordigt de organisatie waar je komt.
– Je bent flexibel, werkt indien nodig op avonden of tijdens het weekend, in drukke en rustigere periodes meer of minder.
– Je spreekt Nederlands en Engels, Frans is een pluspunt.

Wat kunnen we je bieden
– Een boeiende, afwisselende inhoud waarin je je netwerk binnen de sector kan uitbouwen.
– Een kans om je communicatietalent en ervaring verder te ontwikkelen binnen een werking als die van MAP
– Een deeltijdse functie van bepaalde duur van 16 augustus tot en met 30 april (mogelijk aanvulling en/of verlenging) met verloning volgens CAO PC 304 niveau B. Heb je eerder een ‘senior’ profiel, aarzel dan niet om ook te solliciteren. We zijn bereid om aanpassingen te doen.

Stuur ten laatste 8 juni je CV en motivatiebrief:
Per mail: info@mestizoartsplatform.be
Per post: Mestizo Arts Platform, Wijnegemstraat 65, 2140 Borgerhout

Mestizo Arts Platform