MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Kortfilm: The making of Schaduwvliegjes

Een blik achter de schermen van Schaduwvliegjes, een muzikale zwarte komedie van Fikry El Azzouzi met Enrique Noviello, Chaib Idrissi en scenograaf/beeldend kunstenaar Younes Van den Broeck.

In Schaduwvliegjes voeden twee absurde wezens zich met lijken. De smaken en de geuren vertellen hen hoe elk van deze mensen stierf. Een longontsteking, een hartaanval, of een lotje uit de kanker-tombola. Deze aandoeningen lijken hen niet te deren. Maar met het proeven van hun laatste emoties hebben ze het veel lastiger. Vooral angst, woede, depressie en eenzaamheid. Dat brengt hen helemaal van hun stuk. Die geuren maken niet alleen misselijk, ze doen ook trippen en hallucineren.

Hebben we die gevoelswereld onderschat? Zijn emoties gevaarlijker dan ziektes? En hoe fundamenteel kunnen ze ons als wezens ondermijnen?

Fikry El Azzouzi schreef voor deze twee performers een nieuwe tekst. Beide acteurs stralen een rauwe energie uit, hebben een bedreigend charisma maar ontwapenen door hun humor en lach. De stijl van scenograaf Younes van den Broeck sluit naadloos aan bij dit onderwerp en duo performers.

In deze korte documentaire maak je kennis met de cast en hun visie op het stuk.

Première 03.02.2022 – Rataplan. Voor de volledige speellijst, klik HIER.

Een film door Thijs Paijmans
Een productie van Mestizo Arts Platform, KVS en Rataplan / Coproductie: ARSENAAL/LAZARUS, Arenberg / Met de steun van Socha vzw, Stad Antwerpen en Vlaamse Overheid

Mestizo Arts Platform