MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Studio Urbanization 2016: De wetten van de straat

Wat zijn de regels op straat. Geschreven of ongeschreven. Voor de ene en voor de andere. Wie bepaalt ze. Het uitgangspunt voor een nieuwe creatie.

Met een groep jonge/nieuwe artiesten die bezig is met Street Art, Rap, Schilderkunst, Slam Poetry, Fotografie, Performance, Dans, …werken we dit jaar aan een multidisciplinaire creatie rond ‘Street rules / De wetten van de straat’. De kick-off was op 7 maart.

We werken toe naar een try-out op het Kunstenfestival ‘NEST 015’ van H30 artistieke werkplek en CC Mechelen op 7 mei én de opening van de expo ‘Next generation, please’ in BOZAR op 17 mei (de expo loopt tot 30 mei).

Een kennismaking en een eerste onderzoek rond een nieuw stedelijk thema (ihkv het jaartthema ‘Spelregels’ van Mestizo Arts Festival ’16) met een nieuwe lichting artiesten waar we in de toekomst graag verder mee samenwerken in het Mestizo Arts Festival. We brengen hen ook graag in contact met het brede netwerk van kunstenorganisaties.

De deelnemende artiesten: 2Dirty, Laura Skvirsky, Mathijs Meijer, Younes van den Broeck aka Spitlart aka Spitler, Chépas collectief, Rex Tee, Monica Kamara, Peter de Knegt, Saedy Kinteh, Samira Saleh, Nouha Rannoun, Bert Mans aka Beru, Astrid De Haes, Luca Kortekaas, Gilles Torfs, Mike Van Alfen (artistieke coach) en Enrique Noviello (coach sound). (Foto’s van o.a. Tom Cuypers)

In samenwerking met: BOZAR, de Transformer van Rooftoptiger, artistieke werkplek H30, CC Mechelen, FotoMuseum, Jeugdwerkingen Kras, JES en Formaat, Fameus, kunstZ, Kunstbende, A school called tribe, …

Met steun van: Stad Antwerpen, Arenberg en Provincie Antwerpen

BOZARpartners_0012_sponsorlogo_print_300ppi_NLpartners_0006_provincie_antwerpen_logo_klein_RGB_webArenberg logo

Mestizo Arts Platform