Programma Work In Progress 8.11.19

09:30 – 10.00 onthaal met een warm welkomstwoord en een drankje

10:00 – 10:30 WIP 1: FOUNTAIN OF YOUTH Bruno Agbozo

Bruno ziet veel jongeren die vanuit freestyle hun eigen moves ontdekken en wil deze samenbrengen in een on stage format. In maart zal hij FOUNTAIN OF YOUTH in Arenberg tonen. Met een 8-tal andere jongeren brengt hij een mix van freestyle dans en choreografie.

BIO Bruno Agbozo danst sinds hij 15 jaar is in dance battles en ook bij Let’s Go Urban. Hij is oprichter van Young Kings.
Onder MOM. (Mind of Mars) organiseert hij samen met enkele anderen feestjes op locaties als De Studio. Vanaf februari start hij in Arenberg ook een afterwork concept MOM. Explores.

10:30 – 11:30 Pitch Break MELTING POT/ Marco Torrice + Artist Talk

11:30 – 12:00 WIP 2: THE RED QUEEN Luke Jessop

Dit danstheater duet is gebaseerd op de wetenschappelijke theorie uit de evolutionaire biologie met dezelfde naam, The Red Queen. Deze theorie bestudeerd hoe twee soorten elkaar constant in een wedloop duwen waarbij ze allebei ‘op dezelfde plek blijven rennen’. Er wordt vooruitgang geboekt, middelen worden ingezet en er vindt verandering plaats. Maar er is nooit een duidelijke winnaar. Hoe meer de ene duwt, hoe meer de ander terug duwt. Dit patroon komen we ook in veel andere aspecten van het leven tegen. De artiesten gebruiken hun gevarieerde bewegingsachtergronden, theater en magische scène elementen in een poging deze prachtige wetenschappelijke theorie te antropomorfiseren.

BIO Luke Jessop is de artistiek leider en oprichter van Ion Tribe vzw. Een danstheatergezelschap met een sterke focus op het maken van de wetenschappelijke danstheater producties, workshops en festivals. Onder Ion Tribe heeft Luke een solo-werk gemaakt – ‘Letter to my Newborn Child’ en werkt hij momenteel aan een duet dat in 2019 in première gaat, ‘The Red Queen’. Luke volgde een opleiding in het VK aan de Universiteit van Bedfordshire en ging vervolgens samenwerken met de Britse organisaties 2Faced Dance en Southpaw Dance Company. Van 2012-2018 werkte Luke met Wim Vandekeybus / Ultima Vez aan verschillende creaties en projecten waarmee ze  internationaal tourden. Luke geeft workshops op festivals en scholen in heel Europa in zijn eigen stijl van creatieve acrobatische dans – Riding The Curve.

Choreography: Luke Jessop Performed by: Lito Anastasopoulou & Luke Jessop Dramaturge: Greet Van Poeck Costume: Isabelle Lhoas Music: Nelsoniq Lighting: Arjan Hendrickx, Luke Jessop Co-producer: Straatrijk vzw With financial support from: WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Straatrijk vzw (HO2YK development fund) Special thanks to: Het Oude Badhuis – Antwerp, wpZimmer, Performact, Belcampo (Amsterdam) Photos: Danny Willems Website: www.ion-tribe.com Facebook: www.facebook.com/iontribe Instagram: @lukejessop_iontribe

12:00 – 13:00 Artist Talk

13:00 – 14:00 Lunch met vegetarische en biologische soep van Soepmie

14:00 – 14:30 WIP 3: CONNECT WITH YOUR DEMONS Alex Xray

Samen met een groep jongeren, het X-Ray collectief presenteert Alex “Connect with your demons”. Hierin onderzoekt hij dat deel in onszelf dat we altijd vermijden (onze demonen) en het onvermogen of onwil om hier verbinding mee te maken. Er zijn talrijke voorbeelden waarin mensen veel tijd spenderen aan het proberen pleasen van anderen. We tonen anderen wat wij aannemen dat ze willen zien. Vaak uit angst om niet perfect bevonden te worden. Maar wanneer ben je perfect? Wanneer je anderen steeds geeft wat ze willen en leuk vinden – of eerder als je anderen geeft wat je hen wilt geven, ongeacht of ze het leuk vinden.

The term Angel has no sense of existence without its nemesis demon. They both need one-another to become part of existence, so does black need white to exist as Black.

BIO Alex Akuete aka X-Ray is danser, schildert en werkt ook veel rond fashion. Alex nam deel aan projecten zoals GAST en de Opsluiting(Fameus). Hij was te zien in GIGUE (2018, Fameus) en Shaken not stirred (2017, Fameus). Hij nam deel aan dance battles maar was ook snel gewonnen voor hedendaagse dans. Alex besloot in 2017 om zijn eigen persoonlijke stijl te gaan onderzoeken. Na heel wat research over hoe dit dan moet, richtte hij een jaar geleden zijn eigen collectief op waarin hij een groep jongeren samenbracht in het X-ray collectief.

14:30 – 15:30 Artist Talks

15:30 – 16:00 WIP 4: BAD GYAL DEM Daisy Wouters

In deze voorstelling voelt Daisy aka Dancehall Skinny Diva indirect het publiek aan de tand wat betreft hun eigen verwachtingen en meningen over seksualiteit en entertainment. Doorheen de voorstelling laat één enkele vrouw zich zien vanuit verschillende hoeken; dit zowel lichamelijk als psychologisch. Ze neemt de kijker mee in een wereld van vertier waar een vrouw haar seksualiteit net als iets ‘powerful’ ervaart, en dit maar al te graag in de kijker wil zetten. Door haar ‘je m’en fou-tisme’ als Dancehall Skinny Diva, wil Daisy termen zoals ‘vulgair’, ‘seksistisch’ in vraag stellen. Hoe komt het dat voor een publiek bepaalde vormen van seksueel ‘display’ in entertainment aanvaard wordt, en zelfs als ‘kunst’ worden beschouwd, en andere vormen als seksistisch & vulgair?

BIO In Australië (2008 – 2012), begon Daisy Wouters te trainen als dancehall danseres en zette haar eerste stappen op een scène tijdens de NSW Dancehall Queen Contest en in de kortfilm ‘Across your eyeballs night and day’ (Lee Wilson, Branch Nebula). Eenmaal terug in Europa volgde ze workshops in London, Parijs, Amsterdam, Brussel om uiteindelijk wekelijks op zichzelf verder te trainen, en les te volgen bij Matthew Richards (JA) & Marie Kerida (BE) van Shady Squad. Begin 2017, begon Daisy Wouters te experimenteren met performance. Zich verdiepend in de Jamaicaanse dancehall cultuur, waar ‘performance’ eens zo belangrijk is als bewegingstechniek. Ondanks vele trainingen die ze volgde, is Daisy vooral een autodidact. Haar artiestennaam is ‘Dancehall Skinny Diva’. Ze reisde reeds twee maal naar Jamaica om er danslessen te volgen. Eind dit jaar zal ze terugkeren om daar verder te werken aan haar solo performance BAD GYAL DEM.

 

 

Mestizo Arts Platform