MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Manu Moreau

#monoloog #knibo #workinprogress / #WIPCOOP2020

I’ve learned the most from all of the things you couldn’t teach me.
[kni’bo] is a monologue – by Manu Moreau- about a man who had to follow his own path with humor as a shield.

[kni’bo]

I’ve learned the most from all of the things you couldn’t teach me.” Manu wil vader worden, maar hij is bijna 40 jaar en vrijgezel. Met zijn drang naar het ouderschap komt ook de vraag wie hij als vader wil zijn. Een monoloog over een man die zijn eigen weg heeft moeten zoeken met humor als schild.

Tekst en spel: Manu Moreau / Coach: Jaouad Alloul – Met de steun van BeHuman / Met steun van: WIPCOOP/Mestizo Arts Platform

Manu Moreau is schrijver, stand-up comedian en Master of Ceremony.

Pictures © Karolina Maruszak

 

Video: Hussein Shabeeb

Manu Moreau ontwikkelde de voorstelling verder tot HIER BEN IK met de steun van Martha!tentatief en Johan Petit als coach

Een muzikale jazzmonoloog over het gevecht met je afkomst als er dubbelbloed door je aderen stroomt.

Manu Moreau is kwart Oegandees. Zijn vader leert op vijftigjarige leeftijd zijn moeder kennen. Samen krijgen ze drie zonen, twee witte en een lichtbruine: Manu. Hij groeit op in Zwijndrecht, een dorp waar hij als enige anders is.
Met Hier ben ik gaat Manu op zoek naar zijn roots. Om zichzelf en de plek die hij inneemt in de wereld beter te begrijpen. Want: als je wil weten wie je bent, moet je weten waar je vandaan komt.

Manu Moreau is naast comedian ook spoken word-artiest. In navolging van grote namen zoals A Tribe Called Quest, Jazzmataz en De la Soul zet hij een aantal van zijn rhymes op muziek. Beats en muziek worden bij elkaar gesampled en gescratcht door de legendarische hiphopdj DJ Thong.

Tekst & Spel Manu Moreau / coaching Johan Petit / Beats muziek DJ Thong a.k.a. Thong Nguyen / beeld, licht & geluid Tim Clement / productie Marha!tentatief / met de steun van Mestizo Arts Platform / WIPCOOP, de taxshelter van de Belgische Federale Overheid. Foto: Tim Clement.

Productie & Tourneeplanning: Martha!tentatief

 

Mestizo Arts Platform