MAFfe edities, nieuwtjes, verslagen, ...

Fotoalbum #WIPCOOPPLAY Désintégration Culturelle – Nadine Baboy

#WIPCOOP PLAY Désintégration Culturelle / Nadine Baboy 

repetitiefoto’s © Karolina Maruszak

Désintégration Culturelle – geschreven, gecreëerd en gechoreografeerd door Nadine Baboy – stelt identiteit, erfgoed en cultureel lidmaatschap in een kosmopolitische samenleving in vraag. De voorstelling neemt het publiek mee op een reis waar poëzie, muziek en dans met elkaar in gesprek gaan. Je wordt volledig ondergedompeld in het universum van Nadine en haar performers. Via een mix van stijlen en artistieke disciplines drukt het stuk een hedendaagse visie op métissage uit.

Het bijzonder aan deze voorstelling is het dynamische karakter: een live-uitvoering die niet beperkt is door een klassieke opstelling met een zittend publiek. De kunstenaars nemen het publiek mee op wandeling doorheen de ruimte(s) waarin ze de nabijheid opzoeken en hen meevoeren van het ene universum naar het andere. Désintégration Culturelle kan in verschillende on en off-stage locaties plaatsvinden (gangen, trappen, zalen, bars, enz.) als ruimtes voor performance en artistieke ontmoetingen. Met Désintégration Culturelle duik je in het hart van een show waarvan elke voorstelling uniek is en het publiek een integraal onderdeel van de voorstelling vormt.

Nadine Baboy is een Belgisch-Congolese artieste met een passie voor podiumkunsten. Als danseres, choreografe, actrice en dichteres haalt ze haar inspiratie uit artistieke en culturele mengvormen. Ze werkte mee aan verschillende danstheaterprojecten waarin beweging en woord samensmelten. Zo schittert ze o.a. in de musical L’Homme de La Mancha van KVS en De Munt. Haar passie voor dans vertaalt zich in een hybride vorm die verschillende hiphop-, dancehall- en hedendaagse afro-stijlen vermengt. In haar krachtige teksten snijdt ze frappante thema’s aan die een link leggen tussen haar Afrikaanse roots en haar Europese verankering.

Désintégration Culturelle was te zien als WORK IN PROGRESS november 2018 en ging in PREMIÈRE 23.11.2019  tijdens WIPCOOP 2019 in KVS

Interesse om deze voorstelling te boeken? Contacteer: Camille Philippot – camillephilippot@hotmail.com – desintegrationculturelle@gmail.com

Mestizo Arts Platform