#MAF17 Work In Progress / Antwerpen / WIPCOOP

We nodigen je uit om op de TRIBUNE van de nieuwe stedelijkheid te komen zitten. Ontdek wat nieuw, vaak anders en verrassend is en wees mee met de nieuwe artistieke trends in onze steden.

Work In Progress is sinds 2008 de draaischijf bij uitstek van het Mestizo Arts Festival (MAF). Nieuw artistiek geweld presenteert een voorstelling-in-de-maak (max. 30′) en gaat aansluitend 1 uur in dialoog met een 10-tal professionelen uit de sector (kunstcritici, ervaren makers, dramaturgen, programmatoren …). Het publiek kan op die momenten deelnemen aan miniconferenties over inspirerende artistieke initiatieven in de stad. Vaak volgt voor de artiesten een samenwerking of coproductie voor de verdere uitwerking van de voorstelling.

Work in Progress Cooperation (WIPCOOP) is rechttoe rechtaan: artiesten uit verschillende disciplines houden ergens op de wonderbaarlijke route van hun creatieproces halt om te tonen waar ze staan. Critici uit alle hoeken van het land tekenen present voor constructieve feedback, of een visitekaartje hier en daar. Mokhallad Rasem, Enkidu Khaled, Sachli Gholamalizad, Junior Mthombeni, Fikry el Azzouzi, NoMoBS, Osei Bantu, Carmien Michels, Aminata Demba, Aicha Cissé, Pitcho Womba Konga, enz.. passeerden hier de voorbije 10 jaar en route en met succes.

Work In Progress is een kruisbestuiving tussen organisaties om voelsprieten te finetunen, nieuwe stedelijke kunstenaars op te snuiven en te helpen doorstromen. Op initiatief van Mestizo Arts Platform en met het coöperatieve gedachtegoed in het achterhoofd is deze formule ontkiemd tot een interstedelijke coproductie in Antwerpen, Brussel en Gent. Want “sharing is caring”! WIPCOOP laat zich dan ook omschrijven als een collectief onderzoek naar het artistieke potentieel van de nieuwe stedelijkheid en de kracht van de togetherness. Stap mee op de trein en word coproducent/aandeelhouder in een van de steden!

WORK IN PROGRESS @ ARENBERG, ANTWERPEN

>> Meer info over alle Work In Progress: HIER

— 
> MA 16.10 (theater)
13u30 AMAN door Ehsan Rahimi Tembi i.s.m. kunstZ
14u00-15u00 Miniconferentie: Artistiek collectief De Loods des Doods
15u00 NOOIT MEER EEN MONOLOOG door Idy Mbengue i.s.m. Madam Fortuna
15u30-16u30 Miniconferentie: Nyira Hens (actrice kindertheater) & Maarten Loos (CC Deurne)
16u30 DE BOOT door Enrique Noviello – Muziektheaterproject i.s.m. Madam Fortuna
17u00-18u00 Miniconferentie: project Water my plant (Denise Lara Margules & Agustín Jais – Buenos Aires)
19u30 ZEEMEERMIN door Jaouad Alloul (coach Nyira Hens)
— 
> DI 17.10 (dans)
13u30 MAGNETISME door Jay Anane (dansproject) i.s.m. Let’s Go Urban
14u00-15u00 Miniconferentie: Mohamed Boujarra
15u00 KLAPPING door Ahil Ratnamohan & Feras Shaheen – voetbalperformance
15u30-16u30 Miniconferentie: Mohamed Barie
16u30 ENTRELINEAS door Citlalli Avalos – Danssolo
19u30 LOOPHOLE door Charlotte Goesaert, Joost Maaskant en Evangelos Biskas V – Loophole (dans, muziek, performance)
20u00-21u00 Miniconferentie: Majestro over NIVEAU4
21u00 PARALELO/PARALLEL door David Ramos – dansproject

W I P C O O P = FIËBRE, ARENBERG, KVS, VICTORIA DELUXE, ONTMOETINGS- EN CULTUURCENTRA ANTWERPEN, RATAPLAN, BURO VOOR STEDELIJK ENTHOUSIASME (TONEELHUIS, MARTHA!TENTATIEF), CAMPO, KUNSTZ, MADAM FORTUNA & KOPERGIETERY / I.S.M. D E T H E A T E R M A K E R, LET’S GO URBAN, VOORUIT, SPREEKUUR (PODIUMKUNSTEN & MINDERHEDENFORUM), DE CENTRALE, REKTO:VERSO, THEATERFESTIVAL, KUNSTENPUNT, FABULEUS, GLOBE AROMA, WORKSPACEBRUSSELS, LEZARTS URBAINS, PIANOFABRIEK/CITYLAB, TRANSFO COLLECT (DE KRIEKELAAR/RITCS), ALERTE URBAINE,GC DE VAARTKAPOEN & NTGENT


Mestizo Arts Platform