Woeste Hoogten en The Voice Van Vlaanderen

De Argentijnse theatermakers Lolo en Lauti werken rond de impact van economie en consumptie in de kunst. In Buenos Aires maakten ze een bewerking van de klassieker Wuthering Heights van Emilie Brontë. De personages worden gespeeld door afgeschreven huishoudtoestellen die een tweede leven en een stem krijgen. Het passionele verhaal uit het boek is universeel, maar in tijden van upcycling en zero waste maken Lolo en Lauti er een brandend actuele performance van.

Lolo y Lauti waren in oktober in residentie op het Mestizo Arts Festival in het kader van een samenwerking met het cc Matienzo van Buenos Aires om hier Woeste Hoogten te hermaken. In Antwerpen worden de apparaten tot leven gebracht door acteurs van KunstZ. Kopspel vzw zorgt voor een nieuwe uitvoering van het decor. Na voorstellingen voor het #MAF15DEMUUR, krijgt de productie nog een nieuw leven op het Theaterfestival Borgerhout.

Stemmen: Jovial Mbenga, Giulia Marini, Yves-Marina Gnahoua, Adrian Sack, Karem Moreno, Olivier Mees, Aminata Demba / Regie: Lolo y Lauti / Coach acteurs: Greet Vissers / Techniek: Zeno De Bruyn / Technische ondersteuning: Sam Detremmerie / Auteur: Gael Policano Rossi / Componist: Santiago Martinez / Decor: Kopspel vzw / Productie: Anke Van Bockstaele, Reindert Swaegers / Vertaling: Orlando Verde / Coproductie: kunstZ & MAF / Met steun van: Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen en Argentijnse Ambassade

WWW.LOLOYLAUTI.COM/CUMBRES

Op 21 november (19u) of 22 november (14u) kan je ook gratis naar het het toonmoment van The Voice van Vlaanderen. Let op:  de plaatsen voor The Voice van Vlaanderen zijn beperkt! Reserveer dus je gratis ticketje.

THE VOICE VAN VLAANDEREN – WORK IN PROGRES DOOR GIOVANNI BAUDONCK

Heeft u een probleem met uw telecommunicatie? Geen nood, Giovanni van de klantendienst staat voor u klaar! 7 dagen op 7, van 8u30 tot 21u, ook op feestdagen. Vindt hij dat erg? Welnee, want ook Giovanni moet geld verdienen. Giovanni is één van die kleine tandjes van een tandwiel dat nog grotere tandwielen voortstuwt binnen een machine van een nog grotere machine. Zo werkt dat.

Concept & spel: Giovanni Baudonck / Coach: Geert Van Dyck


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform