WIPCOOP Sessions: Noord/Sul (Mano Amaro) + CV (Aboudar Abbas)

#WIPCOOP Sessions / toonmomenten:

NOORD/SUL – MANO AMARO 

Over de betekenis van dans als bewaarder van culturele identiteit

NOORD/SUL is een solo waarin Mano Amaro vanuit zijn persoonlijke geschiedenis thema’s aansnijdt als migratie, segregatie en de betekenis van dans als het bewaren van culturele identiteit. Een verhaal van geloof, lijden, weerstand, vallen en opstaan. Dit overlevingsverhaal brengt hij via beeld, muziek en een danstaal met wortels in verschillende Afro – Brazilliaanse stijlen en hedendaagse dans. 

SPEL: Mano Amaro / COACH: Mike Van Alfen / MET STEUN VAN: WIPCOOP/MAP

CV – ABOUDAR ABBAS

Een aantal jaar geleden vertrok Aboudar van Bagdad naar Antwerpen. Hij liet alles achter: zijn familie, studie, vrienden, huis en dromen. Intussen woont en werkt Aboudar in Gent, samen met zijn echtgenote en twee luidruchtige parkieten. Maar de reis naar Europa staat in zijn geheugen gegrift, net als zijn jeugd in Bagdad, als de oudste van vijf kinderen. In de voorstelling CV – een verwijzing naar de administratieve mallemolen – kijkt de acteur terug op de meest woelige tijd uit zijn leven. Het is zijn ontroerend relaas als zoon, als Irakees, als vluchteling, als broer en als nieuwe Belg.

SPEL: Aboudar Abbas / COACH: Steven Heene / MET STEUN VAN: NTGent en WIPCOOP/MAP

Mano Amaro en Aboudar Abbas presenteerden vorig jaar een Work In Progress in WIPCOOP 2018. Zij werkten ondertussen verder aan hun stuk en tonen vandaag waar ze nu staan.


Mestizo Arts Platform