SESSION Khalid Koujili El Yakoubi – WIPCOOP2020

 

Mestizo Arts Platform en Rataplan presenteren #WIPCOOP SESSIONS – tussentijdse toonmomenten en gesprekken met artiesten waarin je deelgenoot wordt van nieuw werk in ontwikkeling.

#WIPCOOP Sessions: VERDEEL EN HEERS – Khalid Koujili El Yakoubi

Verdeel en Heers is een muzikale vertelling over een reeks gebeurtenissen, met verstrekkende en ongeziene gevolgen, die een heel continent overhoop halen.

Een van de vele leiders van een eeuwenoud en onbekend contintent ver in zee, verscheen niet op de jaarlijkse viering. Zijn afwezigheid was zeer ongebruikelijk en bleef niet onopgemerkt. Er bleek, een indringer voet aan wal gezet te hebben op het continent waarvan de bewoners nog nooit iemand uit een ander continent ontmoetten.
VERDEEL EN HEERS is een fictieve documentaire – met referenties naar historische feiten en figuren zoals: de wedloop van Arfrika, de Conferentie van Berlijn, Leopold II, Otto von Bismarck, …

Een verhaal over de veroverings- en bezettingsdrang van staten dat net zo goed non fictie had kunnen zijn.

CREDITS Tekst en spel: Khalid Koujili El Yakoubi – Soundscape: Alec De Bruyn. Met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP,  Rataplan en Stad Antwerpen


Mestizo Arts Platform