WIPCOOP Sessions: Dance Divine (Diana Dobrescu)+ Melting Pot (Marco Torrice)

DANCE DIVINE’S AUDIO ARMOUR – DIANA DOBRESCU

Dansperformance in audio-kostuum op de grens tussen wetenschap en kunst

DANCE DIVINE’s AUDIO ARMOUR is een audio-kostuum ontwikkeld door Diana Dobrescu & Ersatz. Net zoals haar voorbeelden Björk en Laurie Anderson gaat Diana in haar artistiek werk op zoek naar nieuwe vormen van multimediale kunst.  Als cyborg faciliteert ze de balans tussen kunst en wetenschap.

MELTING POT – MARCO TORRICE

Dansperformance, jam & party

MELTING POT is een danspraktijk (een zowel pedagogisch als feestelijk gebeuren) onder de leiding van choreograaf Marco Torrice in samenwerking met een heterogene groep van professionele en niet-professionele acteurs en dansers. Tijdens deze performance die eigenlijk ook een dansfeest is wordt samen geïmproviseerd maar worden ook bepaalde bewegingsregels aangeleerd, met als streef- doel het combineren van verschillende dansstijlen. Een ideale gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te ontmoeten in een atypische context waarin volop ruimte is om uit te wisselen, elkaar uit te dagen, zich uit te leven, … MELTING POT is een feest, en wie feest zegt, zegt ook DJ’s die allerhande elektronische pulsaties in elkaar laten overvloeien om zo een gevoel van vertrouwdheid (of niet) te creëren en aan te zetten tot uitwisseling en verbinding.

(foto: Melting Pot – Marco Torrice)

Deze 2 Brusselse artiesten introduceren op deze manier hun werk in WIPCOOP. Marco Torrice en Diana Dobrescu zullen respectievelijk op 8 november in Arenberg en op 20 november in KVS hun project ook voorstellen tijdens de pitch breaks van de Work In Progress.


Mestizo Arts Platform