WIPCOOP Sessions: Bluland, Zeemeermin + caféconcert Jaouad

Dit WE (12-14 OKT) presenteren we elke dag 2 toonmomenten van artiesten die vorig jaar een Work In Progress presenteerden (WIPCOOP) en nu bezig zijn met de verdere ontwikkeling van hun voorstelling. We nodigen je uit om even mee in hun parcours te stappen. Na elke presentatie (niet af) vertelt de artiest nog kort iets meer over zijn/haar werk. We sluiten deze avond af met een caféconcert van Jaouad. Naast acteur/theatermaker is hij ook een geweldig zangtalent.

CHPT 01 – Bluland: De voorstelling brengt een mix van woorden, soundscapes, dans en video. De 2 acteurs vormen spiegels van het bestaan. Het is een snelle afwisseling tussen verschillende onderwerpen die abstract of absurd maar ook normaal zijn. Deze snelle switches zijn geïnspireerd op het hyperkinetische mediagebruik van de internetgeneratie en de snelle impulsen van het brein.

Loucka Fiagan en Oscar Cassamajor van het Brusselse Chapter One (CHPT 01) vormen een kunstcollectief dat multidisciplinair te werk gaat. Ze kruisen verscheidene kunstvormen met elkaar in hun zoektocht naar nieuwe manieren van expressie. Spoken word, soundscapes, dans en video gaan hand in hand in hun werk. Ze houden ervan grenzen te doorbreken.

Loucka en Oscar onderzoeken hoe zij verschillende ideeën met beeld, geluid en tekst verwerken in een voorstelling.

Jaouad Alloul (BeHuman vzw) – Zeemeermin: een monoloog over zelfaanvaarding, familie, liefde, rechtvaardigheid en vergiffenis. Jaouad is een Belg met Marokkaanse roots. Hij doorbreekt stereotypes en hoopt bruggen te bouwen waar anderen de overkant niet durven zien.

Jaouad Alloul is een Belg met Marokkaanse roots en Islamitische achtergrond. Als jongste van 8 ontdekte hij op jonge leeftijd dat het begrip ‘god’ groter was dan wat hem verteld werd. Nadat hij afstudeerde als chocolatier ontsproot zijn passie voor podiumkunsten. Gedreven door zijn hart doorbreekt hij stereotypes en hoopt hij bruggen te bouwen waar anderen de overkant niet durven zien.

Met deze performance speelt hij ook op scholen en gaat zo een interessant gesprek aan met jongeren.

+ Caféoncert Jaouad: Gender bender met een stem die je terug voert naar de jaren ’80 en soul combineert met pop en hedendaagse & electronische invloeden. Met Jaouad Alloul (zang), Aiko Devriendt (piano) en Mitya Jansen (saxofoon).

W I P C O O P (Work in Progress Cooperation) is een unieke samenwerking tussen organisaties en nieuwstedelijke artiesten in Antwerpen, Brussel en Gent. Elk jaar presenteren een 20-tal artiesten een Work In Progress en zoeken we samen naar mogelijkheden om de artiesten en hun werk verder te ondersteunen.

8 & 9.11 – W I P C O O P Work In Progress @ Arenberg // 23.11 – W I P C O O P Work In Progress @ KVS // 30.11 – W I P C O O P Work In Progress @ De Expeditie

MAP’S W I P C O O P = ARENBERG, KVS, KUNSTZ, CAMPO, VICTORIA DELUXE, LEVEL UP (TONEELHUIS & KAVKA), MARTHA!TENTATIEF, DE CENTRALE, D E T H E A T E R M A K E R, MADAM FORTUNA, NTGENT, KOPERGIETERY, FAMEUS I.S.M. LET’S GO URBAN, PIANOFABRIEK/CITYLAB, SPREEKUUR (PODIUMKUNSTEN), RATAPLAN, REKTO:VERSO, THEATERFESTIVAL, GLOBE AROMA, THEATER AAN ZEE, LEZARTS URBAINS, FABULEUS, WORKSPACEBRUSSELS, TRANSFO COLLECT (DE KRIEKELAAR/RITCS), VOORUIT, ARSENAAL/LAZARUS, BIJ DE VIEZE GASTEN, ZINNEMA, DE KOER, WP ZIMMER, KUNSTENPUNT, KIF KIF, STAMPMEDIA, ETCETERA & THASSOS / MET STEUN VAN: VLAAMSE GEMEENSCHAP


Mestizo Arts Platform