PLAYS Mike De Ridder (toonmoment) – WIPCOOP2020 – Geannuleerd

 #WIPCOOP Toonmoment IK BEN – Mike Re Ridder

Toonmoment wordt verzet naar een nieuwe datum.

Wat als er een geheim bestond dat de kracht had om ons verleden te veranderen, onze fouten ongedaan te maken, onze ware talenten te leren kennen, en het antwoord op de vraag “waarom ben ik hier op aarde” zichzelf te laten openbaren?

“Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.” – De Alchemist

IK BEN is een lecture-performance voor de zoekende ziel die bereid is om alles overboord te gooien. Mike Pro neemt jullie mee doorheen zijn jeugd en jongvolwassenheid waar de zoektocht naar zichzelf en de Bron van Zijn centraal staan, en deelt de vondst van een lang bewaard geheim.

Mike De Ridder – Mike Pro is een selfmade videomaker. Na ruim 5 jaar als ‘one-man production army’ de audiovisuele knepen van het vak te leren, werd hij stilaan gewaar dat zijn storytelling en technische kennis niet vanzelfsprekend waren, dus besloot hij in 2017 om zowel de rollen als de camera om te draaien. Plots werd hij de regisseur van zijn eigen werkelijkheid en vertelt hij op YouTube aan de hand van vlogs, reviews en podcasts wat hem bezighoudt in deze wereld. De making-of van Patser, de derde film van Adil & Bilall, staat ook te pronken op zijn palmares.
Mike Pro maakte deel uit van het Antwerpse hiphopcollectief NoMoBS. Na hun tweede single ‘Zehma’ ging het heel snel voor hen. Ze stonden op allerlei podia en hebben een beweging gestart die broodnodig was voor de straatcultuur. Hun muzikaal succes werd opgevangen door theatergezelschap SIN Collectief, waaruit een samenwerking en verschillende theaterstukken voortvloeiden waarin ze als collectief of als individu speelden (Troost, Wachten op Gorro, Rumble in the jungle). Mike Pro was ook te zien in TITUS, een voorstelling van Compagnie Lodewijk/Louis en Theater FroeFroe.
IK BEN was te zien als Work In Progress tijdens WIPCOOP 2019 in Arenberg. 


Mestizo Arts Platform