PLAYS Michel Kiyombo (toonmoment) – WIPCOOP2020 – Geannuleerd

 #WIPCOOP Plays: MATCHOMBE – Michel Kiyombo (toonmoment)

Toonmoment wordt verzet naar een nieuwe datum.

Gisteren, kwam een klein wezen van 1.100 kg…heel vroeg de wereld op. Gevoed door sondes, in een couveuse, overbeschermd om mijn eigen bestwil, opdat niets me nog meer zou verzwakken.

Vandaag, na 28 jaar, ben ik een man geworden die danst in ruimtes die me gisteren verpletterd zouden hebben. Wat rest er nog van de broosheid in mij, om mij heen? Vandaag ben ik zelf vader. Wat is mijn kwetsbaarheid vandaag? Ik ben ‘matchombe’ geboren, maar vandaag wil ik geloven in de volwassen man die ik ben geworden en wil ik mijn kind inspireren, mijn kwellingen en alle stemmen in mijn hoofd wissen.

Fr gesproken / NL ondertiteld 
Credits: Concept en spel: Michel Kiyombo – Muziek: Youness Unik – Coach: Tijen Lawton – Greet Vissers – Vertalingen: Greet Vissers, Somalia Williamson. Met de steun van kunstZ, Cie MAR GOMEZ, De Grote Post, Les Studios Kabako, Danspunt, Alliance Française de Kisangani en Mestizo Arts Platform/WIPCOOP. #WIPCOOP2019
Afgewerkte voorstellingen  en try-outs (#Plays) die uit eerdere WIPCOOP edities voortkomen, kan je op meerdere dagen in het avondprogramma zien in Arenberg (-> zie www.arenbergschouwburg.be)
Michel Kiyombo volgde een intensieve danstraining bij Faustin Linyekula, en zijn solo Masu Kaino werd ondersteund door diens kunstencentrum: Les Studios Kabako (Congo). Daarnaast danste Michel mee in Toxuvan Momar N’Diaye, in Debout van Djino Alolo, in Le manteau van Tchekpo Dan Agbetou. In België.was Michel te zien in Le sacre du Printemps (les ballets C de la B), Sur les traces de Dinozord van Faustin Linyekula.  Hij co-choreografeerde de herwerking van Giselle van Akram Khan ism kunstZ in Antwerpen en geeft dansworkshops in De Grote Post.
Matchombe was te zien als Work In Progress tijdens WIPCOOP 2019 in Campo Gent. 


Mestizo Arts Platform