#makesomeroom: VLAMINGO – Nela Deleu + LA PAUVRETE DES PAUVRES FAIT LA RICHESSE DES RICHES – Emiliano Cedillo

Voor de tweede editie van #makesomeroom maakt CC Sint Niklaas dit seizoen opnieuw ruimte voor artiesten die mee de toekomst van ons kunstenveld zullen bepalen en ontdekt het publiek fris werk van nieuwe makers. Op het programma, een double bill: een persoonlijke monoloog waarin Nela Deleu herkenbare thema’s aankaart & maatschappij kritisch circustheater met Emiliano Cedillo. 

Nela Deleu onthult met VLAMINGO haar weg om Vlaming te worden. Een specifiek én herkenbaar liefdesverhaal.

VLAMINGO is een intiem verhaal, een monoloog in documentaire vorm. Een autobiografisch spel over integratie. Via persoonlijke ervaringen spit Nela Deleu naar een universeel begrip van integratie, inburgering, aanpassing, appreciatie … Met een flinke portie humor reflecteert ze over het belang van het Nederlands en algemene taalontwikkeling. En neemt je mee op sleeptouw in haar zoektocht naar manieren om culturele en mentaliteitsverschillen te overwinnen.

Tekst & spel: Nela Deleu – Coach: Nele Vereecken – Met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP, LARF! De Kazematten, KAAP.
Een deel van de tekst verscheen in MO*-Magazine. Klik hier om het artikel te lezen.

 

Sommige mensen zijn meer bevoorrecht dan anderen en niemand koos ervoor om arm geboren te worden, zonder geld, zonder huis.

LA PAUVRETE DES PAUVRES FAIT LA RICHESSE DES RICHES, Emiliano Cedillo betreedt het podium van circus en theater waar hij vragen stelt over identiteit en maatschappij. Zijn eerste solo is een combinatie van jongleren, acrobatiek, artistiek fietsen en theater.
Het gaat er niet om de beste plaats te krijgen, noch om de beste performer te zijn. Het gaat om delen en emoties: mensen laten lachen en plezier maken!

Concept & performance: Emiliano Cedillo – Outside eye: Wided Ouassale en Aurelie di Marino / In samenwerking met TransfoCollect. Met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP.


Mestizo Arts Platform