‘MURAL, de muur als canvas’: vernissage Farm Prod in KVS

MAF nodigt je uit om een tentoonstelling te bezoeken in 6 kunsthuizen: MURAL, de muur als canvas. Street artists bewerken deze keer de muren bínnen. De wereldberoemde Mexicaanse muralist Diego Rivera is hun inspiratie; de muren van  Arenbergschouwburg, WP Zimmer, DE Studio, KVS, t,arsenaal en KOP zijn hun canvas. Op die manier reflecteren zij over politiek engagement en de positie van street art binnen de kunsten. Er wordt dan ook bewust gekozen om de muurschilderingen voor een keer niet in de stad maar binnenin cultuurhuizen te creëren. Op elk van de locaties wordt een inhuldigingsreceptie gehouden, en je kan ook deelnemen (DO 29/10) aan een gegidst parcours langs de verschillende muren in Antwerpen. De interpretaties van het werk van Rivera zullen bovendien via live streaming naast de originele werken in Mexico te zien zijn.

Met volgende artiesten: Farm Prod (BE/FR) in KVS, Gijs Vanhee in  t,arsenaal, Saner (MX) in wp Zimmer, JAZ aka Franco Fasoli (AR) in Arenbergschouwburg, Charlotte Dumortier, El Neoray, Jos Verwer, Jango Jim en Rein Vyncke bij KOP vzw en JOACHIM in DE Studio. Vanuit het project Studio Urbanization (een labo voor nieuwe artiesten en kunstvormen) werd bovendien met een aantal beeldende artiesten, Spitlart aka Younes Van Den Broeck, Afterstorm aka Michiel Mels, SMOK aka Bart Boudewijns, JOACHIM Lambrechts, Bert Lezy, Lucila Guichón en Alex Cordova gewerkt aan een interpretatie van Diego’s Sueño de una tarde dominical en la Alameda Central.  De muur is het campagnebeeld van #MAF15DEMUUR.

Met steun van: Vlaamse Gemeenschap, Provincie Antwerpen, Ambassade Mexico en Ambassade Argentinië

Vernissage van de MURAL van Farm Prod in KVS (Brussel)

Farm Prod (FR/BE) is een collectief van Franse en Belgische kunstenaars met als uitvalsbasis de stad Brussel. Vanuit verschillende disciplines werken zij mee aan een de positie van Street Arts binnen de stad Brussel. Begin oktober werkten zij aan hun muur in KVS. – http://farmprod.be/

Meer info over het project ‘MURAL’: klik HIER


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform