Toonmoment Alrisha ikv residentie Britt Ryckebosch

Vorig jaar deden 3 nieuwstedelijke artiesten een residentie bij MAP: De Loods des doods, Enrique Noviello en Osei Bantu kregen 14 dagen ruimte in Rataplan om te experimenteren met hun artistiek werk en onderzoek te doen naar hun expressievormen. Van dit onderzoek toonden ze iets aan het publiek. Deze ruimte maakt Mestizo Arts Platform opnieuw in 2019: in februari met Jaouad Alloul en in mei met Britt Ryckebosch.

Na haar eerste creatie “HEYOKA” (#WIPCOOP 2018), een danstheater performance waar het gaat over emoties van de man en de kracht van empathie zal Britt Ryckebosch tijdens deze residentie (11-26 mei) bij MAP een tweede luik creëren. Met een nieuw team zal ze aan de slag gaan in Rataplan. Misschien verdiept ze zich nu wel in de vrouwelijke emotie. Of laat ons zeggen dat ze haar onderzoek naar de menselijke emoties verder zet. Ze zal zich laten leiden door de impulsen die ze krijgt van haar team, die dus een hele belangrijke rol hebben in het proces. Kom ontdekken wat ze zal creëren en hoe zij deze avond zal vormgeven op 24/05 in Rataplan.

Meer info volgt.

Foto: Heyoka @ #WIPCOOP 2018 door Karolina Maruszak

BIO: In de laatste jaren heeft Britt Ryckebosch (28 j) zich ontwikkeld als danser en sinds kort ook als maker. Na haar deelname aan 1000 pieces puzzle in Brussel en Londen, danste ze vervolgens mee in de dansproductie “C’est la procedure” van Cindy Claes en Timiss tijdens I Have A Dream Festival in Zinnema. Ze is dan beginnen schrijven aan haar eerste eigen danstheatervoorstelling “Heyoka” dat ze presenteerde op #WIPCOOP 2018. Met de stukken die Britt maakt samen met haar team wil ze niet enkel het publiek raken maar ook tijdens het creatieproces op zoek gaan naar dieper liggende vragen en antwoorden bij zichzelf, haar team en hun omgeving, in onze samenleving. Graag experimenteert ze met minder voor de hand liggende technieken of een mix van verschillende kunstvormen.