The One (et demi) Man Show – Salim Haouach & Pitcho Womba Konga

 

THE ONE (ET DEMI) MAN SHOW – SALIM HAOAUCH, PITCHO WOMBA KONGA

Een (bijna) one man show. Met een man, een échte. Anderhalve man als we lief zijn. Een halve als we kritisch zijn. Hoedanook, hij steelt de show. En daar houden de fans van. Sommigen zeggen dat hij hot is. En daar houden de fans van. En de vrouwen? Houden zij daarvan? Doet er niet toe. Of wel? Hij is het die het woord heeft, hij is het die gehoord wordt. Zo gaat dat als je een publieke persoonlijkheid bent, toch? Dan zeg je wat men van jou wil horen, niet? En zij dan?

Ja, ik ben bekend. Ik heb succes
. Ja, ik heb de eerste stap gezet. 
En de tweede

Man zijn. Succesvol zijn. Populair zijn. Volgers hebben. Dé man zijn. De aandacht vragen en krijgen. En dan initiatief nemen. Want dat doen echte mannen toch?

Deze soloperformance in regie van Pitcho Womba Konga biedt, in tijden van #MeToo, een ongezien en intrigerend inzicht in grensoverschrijdend gedrag en toxic masculinity.  Ze neemt het publiek mee naar het hart van het probleem. De bijdrage van seksuologe Zina Hamzaoui en de soundscape van Laryssa Kim vermengen zich met het ontregelende spel van Salim Haouach en de stem van Nihale Touati.

Na de voorstelling (45 min.) volgt een (online!) nagesprek van 30 minuten (FR/NL) met Pitcho Womba Konga (regisseur en co-auteur van het stuk), Salim Haouach (acteur en co-auteur) en Zina Hamzaoui (vroedvrouw en relatietherapeute), gemodereerd door Kristin Rogghe (KVS-dramaturge).

Livestream tickets aan 5€, via KVS.

MET Salim Haouach REGIE Pitcho Womba Konga EEN CREATIE VAN Salim Haouach, Pitcho Womba Konga CREATIE AUDIO Laryssa Kim VOICE OVER Hafsa Aqqal, Inès El Bakari, Takwa Soleiman, Nihale Touati ADVIES  Naïm Baddich, Telma Cassé, Zina Hamzaoui, Youness Mernissi VERTALING & BOVENTITELING Jad Zeitouni TONEELMEESTER Léo Monvoisin COMMUNICATIE Fabiola Legrain Sanabria, Naïm Baddich (Saru Saru) PUBLIEKSWERKING & SPREIDING Telma Cassé PRODUCTIEVERANTWOORDELIJKE Baptiste Rol PRODUCTIE Ras El Hanout COPRODUCTIE KVS MET DE STEUN VAN La Fédération Wallonie-Bruxelles, Service Général de la Création Arstistique – Direction du Théâtre, La Commission Communautaire Française, La Région de Bruxelles-Capitale, Le Centre Culturel des Riches-Claires, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform

 


Mestizo Arts Platform