The Bobby James Family invites Slongs Dievanongs

The Bobby James Family is een band met allure, bekend om ijzersterke improvisaties tijdens hun legendarisch jamsessies. Ze vervlechten met veel liefde hun favoriete muzikale genres zoals soul, funk en jazz – en zijn niet vies van een stevige beat. Op een maandelijkse maandag nodigen ze een special guest uit en werken ze samen rond het album van een favoriete artiest.

Bobby James Family en Slongs Dievanongs brengen een ode aan hiphopicoon Snoop Dogg + guests Halve Neuro en Nonkel Guy

Slongs Dievanongs, geboren en getogen in Sint Andries en meest vrouwelijke hiphoptalent, bracht in 2015 haar soloplaat Goeien Dag uit. Ze pakt iedereen in met haar rhymes, dans, zang en energie en toert de halve wereld rond. Daarnaast maakt ze deel uit van Halve Neuro.

In de jaren 90 bracht Snoop Dogg zijn eerste plaat Doggystyle uit onder het label Death Row Records. Deze plaat was het dierbaarste bezit van Slongs Dievanongs en haar gang van Sint Andries. De tape heeft ze eindeloos beluisterd en is in het diepst van haar ziel doorgedrongen. In die tijd hing de gang hele dagen op pleintjes. Ze lieten zich inspireren door de gangsta rap en bouwden zo hun eigen wereld. Snoop Dogg zorgde voor het DNA van de Antwerpse hiphop. Deze avond is dan ook een ode aan de early hiphop days en het Sint Andries verleden. Slongs Dievanongs brengt ook special guests Halve Neuro, wandelende encyclopedie van de hiphop Nonkel Guy en haar backing vocal mee om de avond te eren.

Een samenwerking van The Bobby James Family, Mestizo Arts Platform, Arenbergschouwburg en Provincie Antwerpen.


Mestizo Arts Platform