The Bobby James Family invites Sam Vloemans

Sam Vloemans

The Bobby James Family is een band met allure, bekend om ijzersterke improvisaties tijdens hun legendarisch jamsessies. Ze vervlechten met veel liefde hun favoriete muzikale genres zoals soul, funk en jazz – en zijn niet vies van een stevige beat. Op een maandelijkse maandag nodigen ze een special guest uit en werken ze samen rond het album van een favoriete artiest.

De laatste Bobby James Family van het seizoen sluiten we in schoonheid af met muzikale virtuoos en bekende trompettist Sam Vloemans en zijn trombonist Tom Verschoore. Sams roots liggen in Curaçao maar hij is opgegroeid in Europa. Zijn muziek is dan ook verweven met latin ritmes, soulinvloeden, jazz en funk en daaruit ontstaat een eigen groovy stijl. Met zijn band brengt hij de wereld dichter bij huis op verschillende podia. Daarnaast speelt hij mee met grote namen: Belle & Sebastian, Gabriel Rios, El Tattoo del Tigre tot Buscemi… En werkt hij mee aan theatervoorstellingen.

Voor deze avond spelen Sam Vloemans en Tom Verschoore samen met de Bobby James Family nummers van het album Otrabanda en New Light met aangepaste arrangementen die de toon van de avond bepalen. Op het album New Light speelt Reggie Washington mee, de bassist van D’Angelo, RH Factory en Buckshot Lefonque. Verwacht je aan een instrumentale urban mix van funk, soul, hiphop, jazzy ritmes en sluit het seizoen mee in schoonheid af.

https://www.youtube.com/watch?v=pUKkGDNk0Is


Mestizo Arts Platform