The Bobby James Family invites N8N

N8N

The Bobby James Family is een band met allure, bekend om ijzersterke improvisaties tijdens hun legendarisch jamsessies. Ze vervlechten met veel liefde hun favoriete muzikale genres zoals soul, funk en jazz – en zijn niet vies van een stevige beat. Op een maandelijkse maandag nodigen ze een special guest uit en werken ze samen rond het album van een favoriete artiest.

The Bobby James Familye en N8N brengen een ode aan Macy Gray én spelen de beste nummers van N8N’s bestaande albums ‘Who Is He?’ (EMI 2010), ‘Imaginathan’ (2013) en de gloednieuwe plaat ‘Better Call Soul’ (2016). Nog een tipje van de sluier: op de playlist staan ook een paar nummers van de plaat ‘Second To None’ die pas volgend jaar uitkomt, in L.A is opgenomen en geproducet werd door Andre Harris (werkte o.a. samen met Michael Jackson, Usher, Jill Scott, Musiq Soulchild). En speciale gastzanger/producer Erik Rico komt overgevlogen uit de States om mee te performen.

N8N is geen vreemde in Antwerpen. Toch vertoeft hij de laatste tijd vooral in het buitenland. Zijn debuutalbum kwam uit in 2010 en sindsdien heeft hij regular club gigs in Tel Aviv, Shanghai, Hong Kong, Amsterdam, New York, London, Cape Town, … Na voorprogramma’s voor B.B King, Macy Gray, Seal en Sly and the Family Stone, was hij ook special guest bij Larry Graham een paar jaar geleden in De Roma. In november vorig jaar nodigde hij The Bobby James Family uit om met hem in het voorprogramma van Simply Red te spelen voor een uitverkocht Sportpaleis.

Naast singer/song writer is hij ook al meer dan 10 jaar bezig met zelf events te organiseren, zoals zijn ‘The love Below’ parties met veel bekende namen, waaronder Macy Gray zelf (na haar optreden waarvan hij het voorprogramma was), Dj Jazzy Jeff, DJ Premier en DJ Maseo van De la Soul. Maar the best was yet to come toen hij werd gevraagd om de aftershows van Prince te organiseren in 2010 en 2011. Ook Kevin Spacey zag hem in Cape Town spelen en nodigde hem uit om op zijn afterparty te spelen.

After the show it’s the afterparty!

n8nmusic.com
thelovebelow.be


Mestizo Arts Platform