SYSTEM_D & Festival Bâtard op MAF

Het Brusselse underground filmfestival SYSTEM_D en Festival Bâtard zijn te gast op MAF met installaties, performances, film en muziek. Op z’n zondags met koffie en taart!

SYSTEM_D, met de D van “se débrouiller” of “se démerder” – creatieve plantrekkerij met andere woorden – bruist van Brussels talent en kiest bewust voor een eclectisch en ongecensureerd aanbod. Het resultaat is soms poëtisch, soms hartverscheurend, soms ontwapenend grappig, maar altijd fris en verrassend. Op Mestizo Art Festival zal je voor het eerst in Antwerpen kunnen genieten van een verfijnde selectie van Brusselse films en een concert van Badi Banx  (http://badibanx.tumblr.com/https://www.facebook.com/iambadi). – SYSTEM_D is een initiatief van de Pianofabriek, ism KVS, D’Broej, ZINTV en Laborartory 

Bâtard Festival geeft jonge, opkomende kunstenaars in het Brusselse de kans hun werk te tonen in een professionele context. Zoals MAF heeft Bâtard ook een speciale focus op de idee en realiteit van coöperatie. Bâtard neemt mee: “Tenir paroles” van Hana Miletic, een lezing in samenwerking met choreografe Ula Sickle, uitgevoerd door Rosette Bodoque en Ibrahim Khayar, en de voorstelling ‘Kokokito’ van Louis Vanhaverbeke (Coproductie: Campo). Deze 3 werken eigenen elementen toe uit de populaire/sub/urban cultuur en transformeren ze.


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform