Stad in beeld – Film door kunstZ

Foto: Matthias Smits

Foto: Matthias Smits

Stad in Beeld is een project van kunstZ voor jongeren met acteerambitie, een liefde voor film en stiekeme Hollywooddromen. In 2014 gingen zij aan de slag met hun fantastische coachen Adams Mensah en Werner Kolf. Hun eerste kortfilm De verjaardag werd getoond tijdens het Mestizo Arts Festival 2014. De stad in beeld crew 2015, Mike De Ridder, Salahdine Ibnou Kacemi en Werner Kolf, werkte aan een videoclip en een kortfilm. Deze gaan in première tijdens #MAF15DEMUUR op 20 oktober in DE Studio.

‘Making of Niet Anders’

Tijdens de workshops werden de jongeren gefilmd. De ‘making of’ toont hoe zij worstelen met tekst en micro.

Camera en regie: Mike De Ridder – Muziek: Salahdine Ibnou Kacemi / Duur: 4’

Videoclip ‘Niet Anders’

De jongeren kropen in hun pen en schreven een raptekst. Salahdine (NoMoBS) jamde een vette beat en Mike (NoMoBS) regisseerde het geheel tot een blitse videoclip. ‘Niet Anders’ toont de verontwaardiging van jong geweld in een stevige protestsong.

Met en van: Gloria Biney, Imad Boyadi, Ivo Castillo, Murphy Landu Ntoya, Jecsan Jiminez Leon, Karem Moreno,Barry Mamadou Saliou, Samir Taif – Camera en regie: Mike De Ridder – muziek: Salahdine Ibnou Kacemi / Duur: 6’

Kortfilm ‘Ik ben’

Een jongeman zit met steeds meer levensvragen. Zijn hart is overtuigd van Gods’ bestaan, maar hij voelt geen affectie met religie. Hij wil rust, maar weet niet hoe hij daartoe kan komen. Tot hij een mantra krijgt overhandigd; een gebed dat hem wijsheid overdraagt in woord, stilte, kracht, licht en vooral liefde. Stilaan vindt hij zijn antwoorden.

Met Gloria Biney,Leila Boukhelif, Yasmina Etarfi, Marie Gisèle Kossi, Jecsan Jiminez Leon, Karem Moreno, Murphy Landu Ntoya, Samir Taif  – Regie & scenario: Mike De Ridder – Camera: Salvador Gieling – Coach: Werner Kolf – Assistentie: Matthias Smits / Duur: 5’

 Foto: Matthias Smits


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform