Ratakwaad – door Fokovisten Loods des Doods

Het Fokovisme is een hedendaagse kunststroming, afgeleid van de Engelstalige uitdrukking fuck off. Kunstenaars Spitlart/Spitler, Dimi, Rex en Redouan staan bekend als de pioniers van het Fokovisme en hebben hun Loods des Doods als uitvalsbasis. Het is een vrijhaven met eigen regels en vormen voor de ontwikkeling van nieuw repertoire. Mestizo Arts Platform (MAP) nodigt deze Fokovisten uit om Rataplan om te toveren in een ‘spookhuis’ waarin je als publiek geconfronteerd wordt met je eigen demonen. Gedurende een tiendaagse krijgen de Fokovisten vrij spel om te experimenteren met hun obscure afvalwezens, slam poetry, beats en andere artistieke kronkels. Op dinsdag 28 november presenteren ze het resultaat aan het publiek. Be prepared!

MAP en Rataplan maken ruimte voor onderzoek om nieuwe vormen van theater, performance, dans en beeldende kunst te brengen. De artiesten geven invulling aan een theaterhuis volgens nieuwe regels. De resultaten zijn niet vastgelegd, noch de publiekservaring, want ook die interactie hoort bij deze zoektocht. Op dezelfde manier zullen we verder dit seizoen nog samenwerken met muzikantperformer Enrique Noviello en artistiek collectief Osei Bantu (dans, performance, muziek, events).

Reserveren is aanbevolen, want er is slechts plaats voor kleine groepjes tussen 20u en 22u.

MET: SITLART/SPITLER, DIMI, REX EN REDOUAN / SPECIAL GUEST: DUCHESSE DIVINE / MET DE STEUN VAN: PROVINCIE ANTWERPEN / WWW.FACEBOOK.COM/LOODS-DES-DOODS


Mestizo Arts Platform