Prospectiedag 2023 // Voor programmatoren

Prospectiedag Mestizo Arts Platform – #WIPCOOP in Rataplan

Voor het 6de jaar op rij werkt Thassos samen met Mestizo Arts Platform om de spreiding van #WIPCOOP-voorstellingen mee te ondersteunen.

We tonen showcases en gaan in gesprek met makers. Welkom!

[PROGRAMMA:]

-> 09u30: Ontvangst en introductie door Mestizo Arts Platform met koffie & thee

-> 10u00: [SHOWCASE + TALK:] VLAMINGO // Nela Deleu (Meer info: brochuretekst via Thassos)

“In Bosnië was ik de Bosnische sweetheart, ‘onze’ actrice. Hier? To be continued…”

‘VLAMINGO’ is een intieme, autobiografische solo. Via een persoonlijk en herkenbaar liefdesverhaal schetst Nela Deleu met veel humor de weg die ze aflegt om ‘Vlaming’ te worden.

-> 11u00: [PITCH-TALKS] met:

Mike De Ridder en Cindy Doolaege over DE EIGEN LEGENDE (herneming seizoen 2022-23 / -> Meer info: brochuretekst via Thassos)

In plaats van te luisteren naar wat anderen over God beweren, gaat Mike Pro in zijn YouTube-laboratorium zelf op onderzoek, doorheen de mystieke takken van de wereldreligies.

Sandra Delgadillo over FANIA 22 (-> Meer info via MAP)

Een tribute aan Fania All Stars. Fania22 is een kleurrijke, warme performance met live muziek en dans, een ode aan salsa en Latino cultuur. (De performance wordt gecombineerd met een workshop en publieksparticipatie en kan ook voor jong publiek.)

Mano Amaro over NOORD/SUL (-> Meer info via MAP)

Een beeldende vertelling met muziek, woord, Afro-Braziliaanse- en hedendaagse dans en het carnaval als verbindend element.

-> 11u30: [SHOWCASE + TALK:] THE CHANCE TO FIND YOURSELF // Benno Steinegger & Jovial Mbenga (-> Meer info: brochuretekst via Thassos)

Een speelse inkijk in een theatrale vriendschap met vele ups en downs. Beiden wonen en werken in Brussel, maar de ene komt uit Italië, de andere uit Congo. Doorheen hun samenwerking werden ze geconfronteerd met elkaars onwetendheid, latent discriminerend gedrag en tal van (on)bewuste gedachten die hun dagelijks leven beïnvloeden. Het plan om samen een theatralebewerking te maken van ‘Heart of Darkness’ van Joseph Conrad maakte plaats voor een voorstelling over de ontmoeting tussen twee mensen, over hun verschillen en gelijkenissen.

-> 12u30: [LUNCH BREAK] We voorzien soep en broodbuffet.

-> 13u15: [SHOWCASE + TALK:] MOVING MEDITATIONS // Briana Ashley Stuart (-> Meer info via MAP)

Een multidisciplinaire creatie rond heling. Via disciplines zoals hedendaagse dans, stepping en zang onderzoekt choreografe Briana het belang van beweging en geluid als een basisonderdeel van menselijke uitdrukking. Moving Meditations is een reminder aan de oneindige dingen die ons verbinden en de waarde van onze stem en lichaam om zaken te kanaliseren, te voelen en los te laten.

-> 14u15: [PITCH-TALKS] met:

Nina Plantefève-Castryck over BEING HUMAN, ISN’T THAT ENOUGH (-> Meer info via MAP)

Hoe kunnen we een human race bereiken zonder onderverdelingen? Wat als we allemaal silhouetten waren? Geen uiterlijke verschillen, enkel een wereld bevolkt met onze eigen schaduwen. Tijdens deze danssolo neemt Nina je mee in een utopische wereld waar subdivisies weggenomen worden. Wat maakt ons (on)bestaand in een divers gestructureerde wereld.

Roxette Chikua over PARADIS – Le monde blanc ‘modification’ (-> Meer info via MAP)

Een installatie-performance over de zoektocht van een jonge vrouw naar haar identiteit. Ze balanceert tussen verschillende culturen, die van haar herkomst en de samenleving waarin ze leeft. In PARADIS kiest Roxette om regisseur te worden van haar eigen leven en haar eigen Paradijs te creëren.

+ [TALK OVER] Mulanga en Tine vertellen over: KHEIR INSHALLAH van Yousra Dahry, LA VEST DU PRESIDENT van Lucas Katangila, NIEMANDSLAND van Anna Borodikhina , RELIGION?KITEND! van Jenny Onya Ambukiyenyi

-> 15u00: [SHOWCASE + TALK:] QUI CHERCHE, DIE VINDT // Ras El Hanout (-> Meer info via Ras El Hanout)

Qui cherche, die vindt ensceneert een eeuwige zoektocht van Brusselse jongeren die zijn opgegroeid tussen Franse, Vlaamse en Marokkaanse culturen. Samen gaan ze op zoek naar hun identiteit door middel van theater en hedendaagse beeldende kunst.

Qui cherche, die vindt weerspiegelt niet alleen hun zoektocht, maar de ervaring van vele Belgische in-between kids.

-> 16u00: Afsluitende drink

#WIPCOOP op maat // #makesomeroom

Maak kennis met #wipcoopopmaat-formules ihkv onze #wipcoopmakesomeroom-call aan programmatoren om ruimte vrij te houden in de planning om enkele interessante toonmomenten te zetten, evt. als double of triple bill. Werk van artiesten die al verder staan met de ontwikkeling van hun creatie, die nog nood hebben aan een plek waar ze nog eens technisch omkaderd kunnen repeteren en die ongelooflijk veel zin hebben om deze nieuwe fase uit te testen en hun proces te delen met jouw publiek! 

-> #Makesomeroom: Plan 2 of 3 dagen in jullie kalender 2023-2024 en programmeer jong/nieuw werk. Zet het vast. Maak ruimte. Bundel nieuw werk. Promoot nieuw werk. Maak nieuwsgierig. Blijf nieuwsgierig en blijf vernieuwen.

-> #wipcoopopmaat: In samenwerking met jullie zoeken we graag een goede samenstelling van een programma dat we klaarstomen tegen de geplande data. We bundelen de krachten. We denken mee. 

PRAKTISCH

-> Schrijf je in voor de prospectiedag via: mulanga@mestizoartsplatform.be -> Via de artiestenpagina’s op onze website vind je meer info artiesten en hun werk: Klik HIER. Deze pagina’s worden regelmatig ge-update met foto’s, video’s, … -> Bekijk het aanbod aan voorstellingen in de kalender: HIER  -> Of schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte: HIER


Mestizo Arts Platform