Prins Habbat en het lichtkasteel

Prins Habbat is een knappe jongen.
Hij is zò knap dat zijn stiefmoeder, door jaloezie geplaagd, hem uit de weg wil ruimen.
Een beetje Sneeuwwitje-achtig, maar ook niet – want in plaats van de zeven dwergen ontmoet prins Habbat de zeven duifkes.
Ze nemen hem mee naar een toverkasteel aan de rand van de zee, waar hij opgroeit tot een onweerstaanbaar coole held.
Maar het gevaar is nog niet geweken…

Prins Habbat en het lichtkasteel is een voorstelling (vanaf 7 jaar) waarin de zoektocht naar geluk centraal staat. Sprookjespoëzie en dans, een spannend verhaal, live-muziek van muzikale duizendpoot Bert Bernaerts en klassiek fluitiste Sarah Vermeyen – en dit alles in een regie van Femke Heijens, bekend van het tegendraadse ensemble Eisbär*.
Na Lounja en de Tseriel maakt de Sprookjesweverij opnieuw muziektheater gebaseerd op de mondelinge traditie van de Berbers. Niet op een oubollige manier, maar duidelijk en radicaal van vandaag. Ze bewerken en moderniseren de verhalen en gebruiken ze als klei voor dynamische, hedendaagse muziektheatervoorstellingen.
Vertrekpunt is de fascinatie van actrice en theatermaakster Yamina Takkatz voor de Berbersprookjes uit haar land van origine (het Algerijnse Kabylië), en haar geloof in de noodzaak om het Maghrebijnse erfgoed een positieve plek te geven in het culturele beleven van de kinderen van vandaag.

De Sprookjesweverij werd in 2013 opgericht door Yamina Takkatz en muzikant/componist Han Stubbe.
Voor Prins Habbat en het lichtkasteel werken ze samen met de Ethiopische danseres/performer Tegest Guido-Pecht (T.R.A.S.H., De Kopergieterij,…), muzikanten Bert Bernaerts (Froefroe, Zonzo Compagnie,…), Sarah Vermeyen (Houthandel, de Volksopera,…) en regisseur Femke Heijens (Eisbar, het Paleis ,…)

Prins Habbat en het lichtkasteel kan op MAF staan door samenwerking van De Sprookjesweverij, Arenberg en Provincie Antwerpen.


Mestizo Arts Platform