Plays Showcase: PIECES OF A MAN – David Labi

Pieces of a Man is een (auto)biografische monoloog over David Labi’s overleden vader, Marcello: een Libische Jood die als kind het concentratiekamp Bergen-Belsen overleefde, opgroeide in Israël en zich later vestigde in Londen. Marcello bracht levenslange verwondering, waanzin, vreugde en pijn voor de mensen om hem heen.

Pieces of a Man duikt in verschuivend verleden en een parallel heden met foto’s, clips van Marcello’s getuigenis over de Holocaust, anekdotes over soldaten, gangsters en casino’s… en vijf kostbare voorwerpen, die David op de een of andere manier verloor.

Vanuit een persoonlijke invalshoek raakt deze monoloog aan universele thema’s als identiteit, vervolging en gedwongen migratie, terwijl noties van mannelijkheid in twijfel worden getrokken. Het is een interactieve, multidisciplinaire solovoorstelling die balanceert tussen stand-up comedy, dramatische monoloog en auto-ethnografie. De voorstelling nodigt het publiek uit om na te denken over hun eigen onopgeloste ouderlijke problemen – met plezier.

De verhalen van vader en zoon omspannen onvoorstelbare conflicten en duizelingwekkende sociale veranderingen.

David Labi is een in Londen geboren verhalenverteller. Hij woonde in Buenos Aires, Tokio, Berlijn en nu in België. Met zijn agentschap Good Point helpt hij ngo’s en cause-driven campagnes mensen te bereiken met empathie en creativiteit. Zijn artistieke reis loopt via workshops en experience design, tijdschriftredactie, tv-nieuws scriptschrijven, filmmaken, literaire vertaling, copywriting,… en sinds 2021 zet hij de eerste stappen richting performance theater.

Klik HIER om de website van David Labi te bekijken.

Try-out in Full Circle, Engels gesproken.


Mestizo Arts Platform