PLAYS: MONOSAPIENS – Pablo Correa

Treed binnen in het universum van Pablo Correa als schrijver, maker en speler. In Monosapiens trakteert Correa het publiek, in een eenvoudige scenografie, op 3 monologen plus de energieke kracht van de verteller.

 

Pablo Correa studeerde aan de National University of Arts Buenos Aires Argentinië en volgde verschillende seminars bij docenten als Ricardo Bartis en Alejandro Catalan. Pablo is autodidact in clownstechniek, heeft ervaring in straattheater, theater voor kinderen en jongeren, muziektheater, komedie en drama. Hij studeerde theaterdramaturgie bij Juan Cosin en Natalia Carmen Casielles. In Buenos Aires coördineerde hij samen met een groep vrienden het theater “La Mala Madre” waar ze onder andere workshops, theatervoorstellingen en live muziekoptredens organiseerden. Tussen 2012 en 2014 was hij dramadocent voor het project “Young Creators” in samenwerking met de Argentijnse overheid en de Argentijnse Acteurs Associatie. In 2015 speelde en regisseerde Pablo samen met Francisco Suarez de theatervoorstelling Mendologos in Julio Le Parc, Argentinië. Samen coördineerden ze ook het theaterseminar “El Actor Creador” aan de Nationale Universiteit van Cuyo.  Van 2003 tot medio 2015 trad Correa op in verschillende voorstellingen en theaters in Buenos Aires. In 2012 werd hij genomineerd voor de Trinidad Guevara Awards als ” Revelation Actor ” voor zijn rol in Joaquin Bonet’s “Esa no fue la intencion”. Hij reisde de wereld rond en landde uiteindelijk in Antwerpen in 2021. Met Monosapiens was hij een van de Zomergasten van Fameus en een eerste try out was te zien in Arenberg tijdens Antwerp Bijou 2022, en als Work In Progress tijdens WIPCOOP 2023 in Kambala.

Concept and performace: Pablo Correa – With the support of Fameus, Mestizo Arts Platform / WIPCOOP , Fonds voor Talentontwikkeling and Francisca Suarez.


Mestizo Arts Platform