Opening #MAF15DEMUUR

We leggen de rode loper uit en faken Hollywood op de opening van #MAF15DEMUUR. Presenting: de vernissage van de MURAL van JAZ in de inkomhal, de Avant-Première van De Figurant van Lambo Films & SINCOLLECTIEF en natuurlijk een knaller van een ‘fout’ feestje met DJ BRAMMASTER FLASH!

MURAL, de muur als canvas

MAF nodigt je uit om een tentoonstelling te bezoeken in 6 kunsthuizen: MURAL, de muur als canvas. Street artists bewerken deze keer de muren bínnen. De wereldberoemde Mexicaanse muralist Diego Rivera is hun inspiratie; de muren van  Arenberg, DE Studio, KVS, t,arsenaal en KOP zijn hun canvas. Op die manier reflecteren zij over politiek engagement en de positie van street art binnen de kunsten. Er wordt dan ook bewust gekozen om de muurschilderingen voor een keer niet in de stad maar binnenin cultuurhuizen te creëren. Op elk van de locaties wordt een inhuldigingsreceptie gehouden, en je kan ook deelnemen aan een gegidst parcours op 27/10 overdag tijdens BRAINS 5.0 DE MUUR, op 28/10 (klik HIER) en op 29/10 (klik HIER) langs de verschillende muren in Antwerpen tijdens #MAF15DEMUUR. De interpretaties van het werk van Rivera zullen bovendien via live streaming naast de originele werken in Mexico te zien zijn.

Met volgende artiesten: Farm Prod (BE/FR) in KVS, Gijs Vanhee in  t,arsenaal, JAZ aka Franco Fasoli (AR) in Arenbergschouwburg, Charlotte Dumortier, El Neoray, Jos Verwer, Jango Jim en Rein Vyncke bij KOP vzw en JOACHIM in DE Studio. Spitlart aka Younes Van Den Broeck, Afterstorm aka Michiel Mels, SMOK aka Bart Boudewijns, JOACHIM Lambrechts, Bert Lezy, Lucila Guichón en Alex Cordova maakten een interpretatie op de muur van station Antwerpen-Luchtbal. Deze laatste muur is het campagnebeeld van #MAF15DEMUUR.

Lees meer over het project ‘MURAL, de muur als canvas’: klik HIER

De MURAL van JAZ aka Franco Fasoli (AR) in Arenberg

JAZ ging aan de slag in de inkomhal van de Arenbergschouwburg. JAZ is uitgeroepen tot één van de beste street artists ter wereld. Door zijn ervaringen binnen scenografie werkt hij met verschillende technieken waardoor hij experimenteert binnen de ruimte tussen Schone Kunsten en Street Arts. Voor dit project maakte hij een interpretatie van Diego’s werk ‘Mexico a traves de los siglos’. – http://www.francofasoli.com.ar/

Met steun van: Provincie Antwerpen, Vlaamse Gemeenschap, Ambassade Mexico en Ambassade Argentinië

> + 20u30: avant-première De Figurant: klik HIER + 22u Party met DJ BRAMMASTER FLASH


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform