MAPping Brussel op Theaterfestival

De stad bestaat niet. De stad is een geheel aan performances die elke dag worden opgevoerd door ongeveer dezelfde mensen die op ongeveer dezelfde momenten ongeveer hetzelfde doen – of niet. Elke performer schept en herschept de stad voortdurend. Als performers geven we betekenis aan het decor dat men ‘de stad’ noemt. Beslissen we met z’n allen om dat decor te verlaten, dan zou de stad niet langer dezelfde fysieke en mentale ruimte zijn.

Na Antwerpen en Mechelen volgt nu Brussel in coproductie met KVS. Junior Mthombeni, muzikant, theatermaker en acteur (Rumble in da Jungle, Hannibal, Reizen Jihad, De Figurant, Troost, …), neemt de regie op zich. De reflecties die ontstaan uit deze samenwerking worden verwerkt in performances op locatie, een kaart van Brussel en een online stadswandeling die de artistieke belevenis centraal stelt.

In MAPping Brussel leggen we de sporen van bijzondere gebruikers bloot: Isabel, Pitcho, Amira, Roland, Benjamin, Omar en Didier. Allemaal kunstenaars uit Brussel. Makers uit verschillende disciplines, verschillende artistieke circuits, verschillende generaties – met alle gevolgen vandien. Ze creëren een zintuigelijke performance om Brussel te kunnen ervaren zoals zij dat doen. We ontdekken en herontdekken het bindweefsel van de stad samen met hen. Zonder pretentie, zonder sensatie, maar met des te meer warmte en gevoel. Elk op hun manier brengen deze artiesten hun stad, hun thuis, in kaart. We flaneren mee door hun levens en verhalen in Brussel.

Het onderzoek van MAPping Brussel startte in oktober 2015 met een residentie van Junior Mthombeni in KVS.

Let op: de voorstelling duurt 4 uur. Deze voorstelling is helaas niet toegankelijk voor mensen die moeilijk te been zijn, noch voor rolstoelgebruikers.

Op 16 en 17 juni vond een try-out plaats.

Op 9 september staat MAPping Brussel op het Theaterfestival in KVS. Tickets via deze link HIER

De première is op 16 & 17 september in KVS: tickets via deze link HIER

VAN & METPITCHO WOMBA KONGA, ROLAN DUMBI-KABANGU, OMAR SEMATI, DIDIER DE NECK, DITTE VAN BREMPT, BENJAMIN VANDEWALLE, JUNIOR MTHOMBENI, GERARDO SALINAS, SAMIRA HMOUDA, ANGELA TILLIEU OLODO, NADIA EL MAHI, AMIRA DAOUDI, ISABEL BURR RATY, DELPHINE SOMERS / TECHNIEKDONALD BERLANGER / ONTWERP BOEKJE: JELLE JESPERS & LISA VAN DE VYVER / PRODUCTIEKVS & MESTIZO ARTS PLATFORM / COPRODUCTIEPIANOFABRIEK CITYLAB & THEATRE DE GALAFRONIE


Mestizo Arts Platform