#makesomeroom voor Anna Borodikhina, Tister Ikomo & Alex Akuete

In het seizoen 2021-2022 presenteert CC Sint Niklaas werk van artiesten in een specifieke formule: #makesomeroom. Dit is een formule waarbij ruimte wordt gemaakt voor nieuwe makers die mee de toekomst van ons kunstenveld zullen bepalen en het publiek kennismaakt met fris werk uit het netwerk van WIPCOOP.

Op het programma:

Tister Ikomo – Nzela Na Ngai 
#danssolo
In zijn danssolo Nzela Na Ngai, wat zoveel betekent als ‘mijn parcours’, vertaalt danser, choreograaf en muzikant Tister Ikomo zijn persoonlijke ervaringen naar de dansvloer. De voorstelling verhaalt de weg die hij aflegde van zijn geboortestad Kinshasa ‘La Belle’ tot Gent, waar hij nu woont. Dat parcours krijgt vorm in een drieluik dat bestaat uit ritmes die uit afval verrijzen, traditionele dansen die hij met de paplepel meegekregen heeft en een zoektocht naar vernieuwing. Maar even goed toont Nzela Na Ngai ook de beproevingen die Tister onderweg moest overwinnen, de confrontatie met een nieuwe wereld en de strijd die daarmee gepaard gaat.

Nzela Na Ngai – Van en met: Tister Ikomo / coach: Isnelle da Silveira / met de steun van Danspunt en Mestizo Arts Platform/WIPCOOP

Anna Borodikhina – NIEMANDSLAND 
#spoken word #storytelling #zang
#workinprogress
NIEMANDSLAND is een persoonlijk verhaal over afscheid en aanvaarding, vluchtelingen en migratie, identiteit en onzichtbaarheid. Het voert je heen en weer tussen het verleden en het heden om al dansend te landen op Anna Borodikhina’s innerlijke melodie.
Anna rapt, zingt, speelt en vertelt over hoe zij beweegt in een wereld waarin ze zichzelf niet thuis voelt. Haar Tataars islamitische moeder was als dochter van een legerofficier geboren in Oost-Berlijn. Haar vader groeide op in de Sovjetrepubliek Kazachstan, ook Anna’s geboorteland. Haar ouders vluchtten met haar als driejarige naar België om politieke redenen.
NIEMANDSLAND is herkenbaar, authentiek en brengt een boodschap van hoop en erkenning. De performance won de Antwerp Bijou-prijs 2021.

Alex Akuete – (PARADOX) 
#danssolo
(PARADOX) is een reflectie van Alex Akuete zijn persoonlijke zoektocht naar wat juist of fout, wat goed of slecht is. Staan zijn eigen waarheden als een paal boven water? Fascinerend hoe vaak hij zichzelf tegenspreekt en tegelijk blijft vasthouden aan dezelfde principes. Everything is everything and nothing at the same time.
Alex Akuete, aka Xray, is thuis in verschillende stijlen. Als danser blijft hij zoeken naar nieuwe bewegingen om zijn verhalen en emoties uit te drukken. Hij is gepassioneerd door het idee dat hij veranderingen in mensenlevens kan brengen door verhalen te vertellen via bewegingen en muziek.

Nzela Na Ngai – Van en met: Tister Ikomo / coach: Isnelle da Silveira / met de steun van Danspunt en Mestizo Arts Platform/WIPCOOP // Niemandsland – Van en met: Anna Borodikhina / met de steun van Fameus en Mestizo Arts Platform/WIPCOOP // Paradox – Van en met: Alex Akuete / coach: Gerardo Salinas en Steven Brys / met de steun van KVS, Mestizo Arts Platform/WIPCOOP en Rataplan

 


Mestizo Arts Platform