MAFfe Vrijdag met theaterfragmenten + gesprek met de makers

2016 wordt een feesteditie: Mestizo Arts Festival bestaat 10 jaar! In aanloop naar 14 oktober (opening #MAF16) onderzoeken we opnieuw het artistieke speelveld van de steden. Op de MAFfe Vrijdagen krijg je hier al 1 en ander van te zien. Een mix van muziek, dans, theater, expo … voor de nieuwsgierigen. Met steeds MAF Resto vooraf!

18-20u00 // MAF Resto

€10 (incl. drankje) >> Inschrijving via info@fiebre.be vóór 15/3

19u20 // Try-out ‘Migrating Dialogues’ door HaAr // Gecancelled

20u30

TAPE IT (40′)

Rapper Youssef Saoudi (aka ZigSag) en actrice Kirsten Mariën brengen hun jonge leven letterlijk in kaart. Een lege vloer wordt het canvas waarop ze de plekken in hun stad “tapen” die hun levensloop hebben bepaald, van hun geboorte tot het moment waarop ze achttien jaar worden. Met simpele middelen en met de artistieke talen waarin ze zich het beste uitdrukken – van hiphop tot intieme vertelling – nemen ze je mee op een reis doorheen hun herinneringen.

Openhartig en grappig, ontroerend en ontwapenend. Een ongewone ontmoeting tussen twee jonge talenten, die resulteert in een verrassende voorstelling over twee levens die zich afspelen in dezelfde stad, Mechelen, maar een heel ander parcours afleggen. Of toch niet?

Spel: Kirsten Mariën en Youssef Saoudi / Regie: Leentje Vandenbussche / Een productie van t,arsenaal mechelen/ GEN2020 en Fiëbre/ Mestizo Arts Festival i.h.k.v. MAPping Mechelen i.s.m. mmMechelen Feest en H30

Louis Vanhaverbeke – Work In Progress (20′)

In deze korte solo draait Louis plaatjes. Als een multifunctionele deejay gaat hij op zoek naar wat er mogelijk is met vinyl. De grammofoonplaat als motor voor doorgedraaid experiment. Vorig jaar stond hij met KOKOKITO (coproductie met Campo) op #MAF15. Louis toont nu een work in progress van iets nieuw.

woørd waⱥr (20′)

Weewee zijn ‘conceptuele battles’ waarbij auteurs, dichters, slam poëten en rappers uit Vlaanderen en Nederland het tegen elkaar opnemen in een geënsceneerd dispuut. Ze vuren in meerdere rondes teksten af op hun tegenstander en het publiek. De artiesten hebben hun tekst voorbereid en spreken vanuit een op voorhand bepaalde stelling of personage zoals bijvoorbeeld:
Obama vs. Putin, Pro vs. Contra Cannabis, Hitler vs. Jezus, De atheïst vs. De stem van God, Monsanto vs. De kleine boer,… Het tentoonstellen van literaire en lyrische kwaliteiten en het vermaak van het publiek staat hierbij voorop. Het is ‘in je smoel poëzie’ met een humoristische inslag en kritische ondertoon. Vandaag met: Manu Moreau, Tom Driesen en Seckou Ouologuem

Georganiseerd door Pieter Cools en Seckou Ouologuem en ondersteund door het VFL en A.Kult.E vzw

+ Gesprek met de makers over ‘de spelregels’ (thema #MAF16)


Leave a Reply

Mestizo Arts Platform